Διεθνής Ημέρα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο – Αναλυτικά οι εκδηλώσεις

Διεθνής Ημέρα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο – Αναλυτικά οι εκδηλώσεις

Με ελεύθερη είσοδο θα λειτουργήσουν σήμερα Πέμπτη 18 Μαΐου τα μουσεία της χώρας ημέρα που γιορτάζεται κάθε χρόνο η Διεθνής Ημέρα Μουσείων.

Πλήθος εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες έχουν διοργανωθεί σε όλα τα μουσεία της χώρας με σκοπό τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας, για τις οποίες το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει σε σχετική ανακοίνωσή του.

Σε πολλά μουσεία σε όλη τη χώρα διοργανώνονται εδώ και μέρες εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες.

Για παράδειγμα, το Μουσείο της Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο, ενώ στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προγραμματίζεται δράση με τίτλο «Μνήμες που λανθάνουν, σημάδια που θυμούνται», με αφηγήσεις από αρχαιολόγους του μουσείου των ιστοριών που κρύβονται πίσω από επιλεγμένα εκθέματα και σχετίζονται με λανθάνουσες τραυματικές μνήμες.

Ξεναγήσεις και συναυλίες διοργανώνονται και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων καθιερώθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) το 1977 σε μια προσπάθεια να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τον κατάλογο των εκδηλώσεων στα Δημόσια Αρχαιολογικά Μουσεία και Συλλογές που ακολουθεί.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2017/05/18/591d61f7cd3a18029c50c5a7.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter