Διεθνής στήριξη προς το Λονδίνο

Διεθνής στήριξη προς το Λονδίνο

Μηνύματα συμπαράστασης προς τις οικογένειες των θυμάτων της χθεσινής επίθεσης στο Λονδίνο και στήριξη προς την κυβέρνηση του Λονδίνου στέλνουν ο ένας μετά τον άλλον ξένοι ηγέτες και αξιωματούχοι.

Γερμανία

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, η χώρα της οποίας δέχτηκε τρομοκρατική επίθεση -στο Βερολίνο- με φορτηγό τον Δεκέμβριο με 12 νεκρούς και την υπογραφή του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε ότι οι σκέψεις της “είναι με τους βρετανούς φίλους μας και όλους τους κατοίκους του Λονδίνου”. “Θέλω να μιλήσω εκ μέρους της Γερμανίας και των πολιτών της: Στεκόμαστε με αποφασιστικότητα και σθένος στο πλευρό της Μεγάλης Βρετανίας στη μάχη κατά κάθε μορφής τρομοκρατίας”, είπε η Μέρκελ.

ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Βρετανή πρωθυπουργό Τερέζα Μέι στην οποία εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και εξήρε την αποτελεσματική αντίδραση των βρετανικών υπηρεσιών ασφαλείας. Ο αμερικανός πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι θα προσφέρει την “πλήρη συνεργασία και υποστήριξη” της κυβέρνησής του για να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι της επίθεσης στη δικαιοσύνη, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Βέλγιο

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου έστειλε μήνυμα συμπαράστασης προς το Λονδίνο καθώς η χώρα του τίμησε χθες την πρώτη επέτειο από τις επιθέσεις αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στον υπόγειο σιδηρόδρομο με 32 νεκρούς. “Τα συλλυπητήριά μας σε εκείνους που πενθούν και σε όλους όσοι επηρεάστηκαν (από την επίθεση) στο Λονδίνο. Το Βέλγιο στέκεται δίπλα στο Ηνωμένο Βασίλειο στη μάχη κατά της τρομοκρατίας”, έγραψε στο Twitter ο Σαρλ Μισέλ.

Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι οι πολίτες των Βρυξελλών και του Βελγίου “έχουν βιώσει παρόμοιο πόνο και έχουν νιώσει την υποστήριξη, τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη σας. Σε αυτή τη συγκινητική στιγμή, εμείς στην Κομισιόν το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιστρέψουμε εις διπλούν αυτή τη συμπαράσταση”.

Καναδάς

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι πρόκειται για μια “επίθεση στις δημοκρατίες όλου του κόσμου” και ότι οι Καναδοί “είναι ενωμένοι με τον βρετανικό λαό στη μάχη κατά της τρομοκρατίας”.

Αυστραλία

Ο αυστραλός πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ δήλωσε ότι ήταν μια “επίθεση κατά όλων των κοινοβουλίων, της ελευθερίας και της δημοκρατίας παντού” και πρόσφερε στη βρετανική κυβέρνηση τη στήριξη και την αλληλεγγύη του.

Κίνα

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ είπε ότι μαζί με τον αυστραλό ομόλογό του είχαν συνομιλίες με θέμα την επίθεση κατά τη συνάντησή τους στην Καμπέρα. “Μαζί στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας στην πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου και μαζί καταδικάζουμε την τρομοκρατία και στεκόμαστε απέναντι σε κάθε μορφή τρομοκρατίας”.

Ολλανδία

Ο ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε: “Φρικτές εικόνες από το Λονδίνο. Επλήγη η καρδιά της πόλης. Συμπάσχουμε με τον βρετανικό λαό”.

Ρωσία

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα εξέφρασε συμπαράσταση προς τους τραυματίες και συλλυπητήρια προς τους συγγενείς των θυμάτων και πρόσθεσε: “Δεν διακρίνουμε την τρομοκρατία σε κατηγορίες. Τη θεωρούμε το απόλυτο κακό. Αυτή τη στιγμή, όπως πάντα, συμπάσχουμε με τους Βρετανούς”.

Ισπανία

Ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι έγραψε στο Twitter: “αλληλεγγύη προς τα θύματα” και απέστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι. “Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι απέναντι σε αυτού του τύπου τις απειλές που επηρεάζουν όλους μας το ίδιο και που δεν γνωρίζουν σύνορα”, έγραψε.

Τουρκία

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι “η Τουρκία νιώθει και μοιράζεται τον πόνο του Ηνωμένου Βασιλείου και είναι “αλληλέγγυα με τη Βρετανία στη μάχη κατά της τρομοκρατίας”.

Ιράν

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Μπαχράμ Γκασεμί καταδίκασε την “τρομοκρατική” επίθεση στο Λονδίνο και εξέφρασε την “αλληλεγγύη του στις οικογένειες των θυμάτων”. Το πρακτορείο ειδήσεων Mehr μετέδωσε δηλώσεις του με τις οποίες “κάλεσε όλες τις χώρες να συγκροτήσουν μια ευρεία διεθνή συμμαχία για τη μάχη κατά της τρομοκρατίας”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter