Διεθνής Συνδικαλιστική Ομοσπονδία: Παταγώδης αποτυχία των μέτρων που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα

Διεθνής Συνδικαλιστική Ομοσπονδία: Παταγώδης αποτυχία των μέτρων που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα

Τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα ήταν μια παταγώδης αποτυχία. 

Στην εκτίμηση αυτή προέβη η Διεθνής Συνδικαλιστική Ομοσπονδία και με επιστολή της προς τη ΓΣΕΕ καταγγέλλει την σκληρή γραμμή που ακολουθούν οι διεθνείς πιστωτές προς την Ελλάδα. Ειδικότερα η Γενική Γραμματέας της ITUC, που εκπροσωπεί 181 εκατομμύρια εργαζόμενους σε 163 χώρες και έχει 340 εθνικά μέλη, Sharan Barrow, τόνισε ότι:

• Η ελληνική οικονομία έχει αποδυναμωθεί σοβαρά από τη σκληρή γραμμή των διεθνών πιστωτών και ο μέσος Έλληνας υποφέρει περισσότερο μέρα με τη μέρα.

• Τα μέτρα λιτότητας και απορρύθμισης που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα με το πρόσχημα της τόνωσης της ανάπτυξης μέσω της «εσωτερικής υποτίμησης» ήταν μια προφανής και παταγώδης αποτυχία

• Η Ελλάδα ουσιαστικά βρίσκεται σε καθεστώς διαχείρισης από το ΔΝΤ και τους θεσμούς της ΕΕ, που επέβαλαν μια ολέθρια και καταστροφική πολιτική χωρίς ποτέ να εξετάσουν τα δυνητικά πλεονεκτήματα της οικονομίας της χώρας και να χαράξουν ένα θετικό βήμα εξόδου από την κρίση.

• Η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε συνθηκολόγηση με τους δανειστές, η οποία περιλαμβάνει περαιτέρω αποσάθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, και τα συνδικάτα είναι η μόνη αποτελεσματική και αξιόπιστη φωνή για ένα θετικό μέλλον στην Ελλάδα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter