Διευκρινίσεις Πολάκη για τη διαγνωστική εξέταση για τον καρκίνο του μαστού και τη λασπολογία

Διευκρινίσεις Πολάκη για τη διαγνωστική εξέταση για τον καρκίνο του μαστού και τη λασπολογία

Διευκρινίσεις σχετικά με την υπουργική απόφαση που υπέγραψε σχετικά με διαγνωστική εξέταση η οποία αφορά γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού (oncotype) έδωσε μέσω Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, καταγγέλλοντας λασπολογία από πλευράς ΜΜΕ.

Με την επίμαχη απόφαση, ο Παύλος Πολάκης ακύρωσε μια προηγούμενη η οποία περιείχε την κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ της εν λόγω διαγνωστικής εξέτασης, η οποία βοηθάει στην επιλογή της κατάλληλης χημειοθεραπείας για τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού. Ωστόσο, όπως εξήγησε ο ίδιος, υπήρξε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που διέτασσε την ακύρωση της απόφασης, μετά την προσφυγή ασθενούς η οποία, με βάση τους όρους και τις προϋποθέσεις που έθετε η προηγούμενη υπουργική απόφαση, δεν καλυπτόταν από τον ΕΟΠΥΥ για να κάνει την εξέταση.

Ο κ. Πολάκης εξήγησε πως σε λίγες μέρες θα εκδοθεί νέα απόφαση, μετά από την απαραίτητη εισήγηση από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, η οποία θα διορθώνει την προηγούμενη και θα καλύπτει και ηλικιακές ομάδες που δεν καλύπτονταν μέχρι σήμερα (ασθενείς άνω των 65 ετών).

“Το ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟΣ ΟΙΣΤΡΟΣ ορισμένων έχει φτάσει σε όρια ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑΣ πλέον !!! Το ίδιο σας κάνει .Που να φάτε τα σκωτια σας η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι αυτά που κάνουμε ΕΜΕΙΣ και όχι ο βόθρος που είστε ΕΣΕΙΣ !!!”, κατέληξε στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1936977443212394&id=100007004708966

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter