DIGEA: Έχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο ανοχής σε ό,τι αφορά το MEGA

DIGEA: Έχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο ανοχής σε ό,τι αφορά το MEGA

Η DIGEA έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο επικοινωνίας και ανοχής σε ό,τι αφορά τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, δηλώνει ο ψηφιακός πάροχος.

Με καινούργιο non paper, η DIGEA αναφέρει ότι βάσει της άδειας λειτουργίας της οφείλει να έχει ίση μεταχείριση προς το σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών, καθώς, αν στην παρούσα φάση συνεχίσει να ανέχεται την μη αποπληρωμή της οφειλής του MEGA, θα δημιουργηθούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού έναντι των υπόλοιπων πελατών της. Σημειώνει ότι η ρευστότητά της είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αποπληρωμή των οφειλών της εταιρείας προς το ελληνικό Δημόσιο για τη χρήση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων, συνεπώς όταν το MEGA δεν καταβάλει το αντίτιμο για την ψηφιακή του εκπομπή, στην πραγματικότητα δεν πληρώνει ούτε το ελληνικό Δημόσιο για τη χρήση της συχνότητας, τονίζει η DIGEA. Επίσης, η εταιρεία αναφέρει ότι οι δανείστριες τράπεζες της DIGEA, έχουν ειδοποιήσει πως λόγω του MEGA κινδυνεύει με καταγγελία το δικό της ομολογιακό δάνειο, και πως θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα.

Η DIGEA τέλος, τονίζει ότι είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει στα προβλεπόμενα μέτρα από την μεταξύ των μερών σύμβαση παροχής υπηρεσιών, διασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία της και προστατεύοντας εμμέσως με τον τρόπο αυτό, τους χιλιάδες εργαζόμενους αλλά και τις επιχειρήσεις όλων των υπόλοιπων σταθμών, των οποίων οι ιδιοκτήτες καταβάλλουν κανονικά το αντίτιμο για την εκπομπή τους.

Σημειώνεται ότι σήμερα, μετά από προσφυγή των εργαζομένων του MEGA, το δικαστήριο διέταξε αναστολή των ενεργειών της DIGEA εις βάρος του σταθμού, και τη μείωση του σήματός του μέχρι να βγει η απόφαση της προσωρινής διαταγής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter