Δικαιοσύνη και Υπουργείο Οικονομικών «ψάχνουν» την μπίζνα με την οffshore στον Πύργο Ηλείας

Δικαιοσύνη και Υπουργείο Οικονομικών «ψάχνουν» την μπίζνα με την οffshore στον Πύργο Ηλείας

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών του Υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται ένα από τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην αγοραπωλησία έκτασης 4.973,55 τ.μ. στην τουριστική περιοχή της Σκαφιδιάς Ηλείας το 2011, εξ αδιαιρέτου από την offshore εταιρεία Fradica Holdings Limited και τη δικηγόρο Κρινιώ Τσάφα, σύζυγο του περιφερειακού συμβούλου Δυτικής Ελλάδας Μάκη Παρασκευόπουλου όταν εκείνος ήταν δήμαρχος στον Πύργο Ηλείας (2007-14), όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Documento.

Η Διεύθυνση Προγραμματισμού Αξιολόγησης Ελέγχων και Ερευνών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με έγγραφό της προς τον βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο που κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή, αναφέρει ότι για ένα από τα φυσικά πρόσωπα που δεν κατονομάζει και που σχετίζεται με την αγοραπωλησία της έκτασης στη Σκαφιδιά Ηλείας, εκκρεμεί φορολογικός έλεγχος από την ΥΕΔΔΕ Πάτρας για την μη έκδοση φορολογικών στοιχείων .

Την ίδια ώρα , σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες , για το ίδιο θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα από της Εισαγγελία της Αμαλιάδας η οποία ζητά από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, διάφορα έγγραφα .

Η ερώτηση

Ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος μετά το ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή ζητώντας από τα αρμόδια υπουργεία να του απαντήσουν :

1. Η αγοραπωλησία ήταν σύμφωνη με την αντικειμενική αξία που ίσχυε το 2011 στην περιοχή της Σκαφιδιάς Ηλείας;

2. Οι τόσες συμπτώσεις που αναφέρονται ανωτέρω, ως προς τους χρόνους εκτέλεσης της αγοραπωλησίας, οι πολλές συγγενικές σχέσεις και οι πολιτικές οσμώσεις των εμπλεκομένων, θα τύχουν διερεύνησης, μήπως κάτι πονηρό και σκοτεινό υποκρύπτεται πίσω από αυτές;

3. Θα διαβιβάσετε τα στοιχεία της εφημερίδας «Documento» στους Οικονομικούς Εισαγγελείς και σε κάθε άλλο αρμόδιο δικαστικό φορέα;

4. Θα ελέγξετε το «ποιον» της offshore εταιρείας «Fradika Holdings Limited» και αν συνάδουν οι σκοποί της με το «είδος» της αγοραπωλησίας;

5. Η γνωμοδότηση, για τα δύο συμβόλαια, από τον πολιτικό μηχανικό κ. Βασίλη Παναγόπουλο, είναι έγκυρη;

6. Λέει αλήθεια ή ψεύδεται ο κ. Μάκης Παρασκευόπουλος, όταν αναφέρεται στον κ. Κριεκουκιώτη και ισχυρίζεται ότι δεν έλαβε έργα συνολικής αξίας 481.589,05 ευρώ, ενόσω ο πρώτος ήταν αντιδήμαρχος (2007-2011) Πύργου;

Οι περίεργες συμπτώσεις

Όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα Documento η περίεργη αγορά της έκτασης έγινε την ίδια ημέρα. Ο ένας εκ των δύο πωλητών υπήρξε εργολάβος – προμηθευτής του δήμου Πύργου επί θητείας του κ. Παρασκευόπουλου. Στην αγοραπωλησία καταγράφεται στα συμβόλαια κτηματομεσίτης υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία. Ο μηχανικός που γνωμοδοτεί για την αγορά ήταν ο τότε αντιδήμαρχος και υπεύθυνος τεχνικών υπηρεσιών, ενώ εκπρόσωπος της offshore εμφανίζεται κατά τη σύνταξη του σχετικού συμβολαίου ο σημερινός ο γαμπρός του κυρίου Παρασκευόπουλου. Συντάκτης δε του συμβολαίου που αφορούσε την εξωχώρια εταιρεία είναι η συμβολαιογράφος κόρη του κυρίου Παρασκευόπουλου και μετέπειτα σύζυγος του εκπροσώπου της offshore.

Πωλητές της έκτασης είναι ο Μάριος Αναστόπουλος του Αργυρίου, συνταξιούχος, και ο Παναγιώτης Κρεκουκιώτης του Διονυσίου, υπομηχανικός. Ο κ. Κρεκουκιώτης ως εργολάβος είτε από μόνος είτε ως κοινοπραξία με άλλον εργολάβο είχε λάβει για έργα στον δήμο Πύργου από το 2007 έως το 2011, επί δημαρχίας κ. Παρασκευόπουλου, το ποσό των 481.589,50 ευρώ!

Στις συμβάσεις των αγοραπωλησιών μεσολαβεί η κτηματομεσίτης Ολυμπία Βλαχαντώνη, στέλεχος της ΝΔ στην Ηλεία και υποψήφια βουλευτής στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Ο αχυράνθρωπος

Νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας Fradica Holdings Limited εμφανίζεται στην Ελλάδα ο Γ.Π., κάτοικος Νίκαιας Αττικής. Η έρευνα δείχνει ότι πρόκειται προφανώς για πρόσωπο-βιτρίνα, καθώς η επαγγελματική δραστηριότητα –εμπόριο οικιακών ειδών– δεν συνάδει με τη γενικότερη δραστηριότητα της εξωχώριας εταιρείας.

Ο Γ.Π. φέρεται να έκανε διακοπή της επαγγελματικής του δραστηριότητας στις 6 Δεκεμβρίου 2006. Ομως στις 5.4.2016 κατοχυρώνει ο ίδιος ως αντίκλητος στο υπουργείο Ανάπτυξης Οικονομίας και Τουρισμού το σήμα της εταιρείας Purelab. Πρόκειται για εταιρεία που μέσα από το διαδίκτυο πουλάει κρέμες, σαπούνια και καλλυντικά με γάλα γαϊδούρας! Ενα από τα τηλέφωνα επικοινωνίας της εταιρείας που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα είναι καταχωρημένο στον Γ.Π., δηλαδή τον αντίκλητο της offshore Fradica Holdings Limited…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter