Δικαστήριο επέβαλε 21 μήνες φυλάκιση σε χρυσαυγίτες, αλλά τιμώρησε και τα θύματά τους

Δικαστήριο επέβαλε 21 μήνες φυλάκιση σε χρυσαυγίτες, αλλά τιμώρησε και τα θύματά τους

Σε 21 μήνες φυλάκιση για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και οπλοχρησία καταδίκασε το Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης δύο χρυσαυγίτες για επίθεση έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά το Νοέμβρη του 2012.

Ωστόσο, το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε σε 12 μήνες φυλάκιση και τα τρία θύματα της επίθεσης των νεοναζί, που άφησαν πίσω τους έναν τραυματία. Τα τρία μέλη και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ τιμωρήθηκαν επειδή αμύνθηκαν και προσπάθησαν να τους αφοπλίσουν.

Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό της άμυνας για τα θύματα και προσέγγισε τα γεγονότα στη λογική της «συμπλοκής δύο πλευρών με εκατέρωθεν χτυπήματα».

Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ διοργανώνει αύριο, Κυριακή, στις 11.30πμ διαμαρτυρία στην πλατεία του Λαγκαδά.

«Εξίσωσαν θύτες με θύματα»

Το ΚΚΕ τόνισε ότι η απόφαση προκαλεί κατάπληξη και μεγάλα ερωτηματικά σημειώνοντας πως «το δικαστήριο έκρινε ότι υπήρχε συμπλοκή ανάμεσα σε δύο ομάδες και όχι δολοφονική επίθεση και εξίσωσε τους θύτες με τους εργαζόμενους που προσέτρεξαν να υπερασπισθούν τους ανήλικους μαθητές».

Να σημειωθεί πως τα δύο μέλη της ναζιστικής οργάνωσης φέροντας λοστούς, γκλομπς και μαχαίρια, είχαν επιτεθεί σε μαθητές και μέλη της ΚΝΕ και είχαν τραυματίσει έναν μαθητή και ένα φοιτητή, οι οποίοι καλούσαν σε 48ωρη απεργία, σύμφωνα και με την απόφαση που είχε πάρει το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του σχολείου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter