Δίκη «Κοριόπολις»: Τα «γύρισε» τώρα και ο προστατευόμενος μάρτυρας

Δίκη «Κοριόπολις»: Τα «γύρισε» τώρα και ο προστατευόμενος μάρτυρας

Οι μάρτυρες κατηγορίας στην περιβόητη δίκη του «Koriopolis» είτε σιωπούν, είτε δηλώνουν πως δεν επιθυμούν να καταθέσουν. 

Τελευταίο… κρούσμα είναι η άρνηση του προστατευόμενου μάρτυρα με το κωδικό όνομα «Περικλής Παπαδόπουλος» να καταθέσει. Πρόκειται για μάρτυρα – κλειδί καθώς υπήρχαν προσδοκίες ότι θα παρείχε στο δικαστήριο σημαντικές πληροφορίες για το πώς χειραγωγούσαν τους αγώνες για στοιχηματικούς και όχι μόνο λόγους την περίοδο από το 2008 μέχρι το 2011.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας ζήτησε ήδη από την Ασφάλεια να διακοπούν τα μέτρα προστασίας του, όπως και έγινε από την στιγμή που δήλωσε στις αρμόδιες αρχές ότι δεν θέλει να καταθέσει.

Από την ακροαματική διαδικασία δεν έχουν προκύψει μέχρι τώρα επιβαρυντικά στοιχεία για τους βασικούς κατηγορούμενους της υπόθεσης (Μπέος, Τσακογιάννης, Γ. Παπαδόπουλος) και ουσιαστικά το δικαστήριο έχει στα χέρια του μόνο τις απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών που κατέγραψε ο υπεκοριός της ΕΥΠ, οι οποίες όμως αμφισβητούνται.

Δεκτή η ένσταση

Το Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας του δικηγόρου του Βασίλη Καρακούλια (μπουκμέικερς), Γιάγκου Λαμπίρη, για την ένορκη κατάθεση του αστυνομικού Φώτη Παντελίδη. Σε αυτήν είχε επιβεβαιώσει το περιεχόμενο της από 24.11.2010 ένορκης κατάθεσής του ενώπιον του αστυνόμου β΄ Δημήτρη Μίχου του Τμήματος Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου.

Ο Παντελίδης, έπειτα από ερώτηση του Λαμπίρη, είχε υποστηρίξει στο δικαστήριο ότι ουδεμία γνώση είχε για το περιεχόμενο της εισαγγελικής παραγγελίας για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από το Τμήμα Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου σε ό,τι αφορά την υπόθεση των στημένων αγώνων. Επίσης, είχε ισχυριστεί ότι αποκλειστικά και μόνον δέχθηκε το ανώνυμο τηλεφώνημα του αγνώστου καταγγέλλοντος, σημειώνοντας όσα του είπε και εν συνεχεία, κατ’ εντολήν του διοικητού του, τα κατέθεσε ενόρκως.

Στην ένστασή του ο Λαμπίρης επικαλέστηκε «την από 14.11.2010 έκθεση ένορκης εξέτασης του μάρτυρα Γεωργίου Χατζή, ιδιοκτήτη ΠΡΟ-ΠΟ, από την οποία προκύπτει ότι ο αστυνομικός Φώτης Παντελίδης, δέκα ημέρες πριν από την ένορκη κατάθεσή του, άσκησε στα πλαίσια της διαταχθείσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη συγκεκριμένη υπόθεση καθήκοντα β΄ ανακριτικού υπαλλήλου». Βάσει του ΚΠΔ «δεν εξετάζονται ως μάρτυρες στο ακροατήριο όσοι άσκησαν εισαγγελικά ή ανακριτικά καθήκοντα» και γι’ αυτό η έδρα αποφάσισε να ακυρώσει την κατάθεση του Παντελίδη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter