Δίκη Χρυσής Αυγής: Ηχηρό μήνυμα κατά του φασισμού από Σκουρλέτη – Γκίζι

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ηχηρό μήνυμα κατά του φασισμού από Σκουρλέτη – Γκίζι

Την πρόθεση τους να πράξουν από την πλευρά τους ό,τι μπορούν για να επισπευσθούν οι διαδικασίες στην δίκη της Χρυσής Αυγής, στέλνοντας παράλληλα και ηχηρό μήνυμα κατά του φασισμού, εξέφρασαν τόσο ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, όσο και ο πρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Γκρέγκορ Γκιζι, που παρακολούθησαν σήμερα την δίκη στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού.

Την δίκη παρακολούθησαν και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι πρώην υπουργοί, Νίκος Φίλης και Θοδωρής Δρίτσας.

«Τους λαούς τους ενώνει ο αγώνας για την ελευθερία και τη Δημοκρατία» δήλωσε σχετικά ο κ. Σκουρλέτης, ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα της επίσπευσης της διαδικασίας υπογράμμισε «Η Πολιτεία νομίζω οφείλει να κάνει ό,τι επιβάλλεται για να έχουμε το συντομότερο δυνατό την ολοκλήρωση της δίκης που θα αποτελέσει και μια δικαίωση για τον Παύλο Φύσσα και την οικογένειά του».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ,Γκρέγκορ Γκίζι, δήλωσε:

«Διαπιστώνω ότι σε όλο τον κόσμο υπάρχουν τάσεις προς τη Δεξιά τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη. Για αυτό η Αριστερά καλείται να προσελκύσει ξανά το ενδιαφέρον των ανθρώπων και να το αναζωογονήσει. Ενάντια στις πολιτικές πεποιθήσεις δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, όταν, όμως οι πολιτικές πεποιθήσεις συνδέονται και με εγκλήματα πρέπει να δρούμε»

«Μία τέτοια δίκη – επισήμανε- πρέπει να πραγματοποιείται σύμφωνα με τις αρχές του κράτους δικαίου. Είναι καλό αυτό που επιδιώκουν οι δικηγόροι, να υπάρχουν περισσότερες ημέρες δίκης την εβδομάδα για να έχουμε μία δικαστική απόφαση. Ως Γερμανός αισθάνομαι ιδιαίτερο χρέος να κάνω ότι μπορώ».

Μάλιστα ο Γερμανός πολιτικός απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις, υποστήριξε ότι οι επανορθώσεις μπορούν να ρυθμιστούν μέσω μιας συνθήκης ειρήνευσης.

Για το κατοχικό δάνειο είπε ότι αν ήταν ο ίδιος Καγκελάριος της Γερμανίας θα το αποπλήρωνε.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της δίκης, που βρίσκεται στη 278η συνεδρίαση, η ακροαματική διαδικασία έχει μπει στο στάδιο της ανάγνωσης εγγράφων της υπεράσπισης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter