Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι κατέθεσε ο δεύτερος προστατευόμενος μάρτυρας: «Για να μπεις στη ΧΑ έπρεπε να δείρεις Πακιστανούς»

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι κατέθεσε ο δεύτερος προστατευόμενος μάρτυρας: «Για να μπεις στη ΧΑ έπρεπε να δείρεις Πακιστανούς»

Βασική προϋπόθεση για να μπει κάποιος σε πυρήνα της Χρυσής Αυγής ήταν να… δείρει Πακιστανούς. «Το να χτυπήσουνε Πακιστανούς ήταν το χόμπι τους, δεν τους βλέπανε για ανθρώπους».

Αυτό υποστήριξε σήμερα, μεταξύ πολλών άλλων συγκλονιστικών λεπτομερειών για την εγκληματική δράση των χρυσαυγιτών αλλά και για σχέσεις με αστυνομικούς που τους κάλυπταν, καταθέτοντας στην δίκη της Χρυσής Αυγής, η προστατευόμενη μάρτυρας με την κωδική ονομασία Β.

Πρόκειται για τον δεύτερο προστατευόμενο μάρτυρα που εξετάζει το δικαστήριο.

Όλοι οι προστατευόμενοι μάρτυρες, βρίσκονται σε διαμορφωμένο χώρο της ΓΑΔΑ και η κατάθεση τους μεταδίδεται μέσω ηχητικού συστήματος τηλεδιάσκεψης και με τη φωνή αλλοιωμένη στην δικαστική αίθουσα

Η μάρτυρας υπήρξε μέλος της Χρυσής Αυγής για περίπου ενάμιση χρόνο. Την Άνοιξη του 2012 – ξεκίνησε την κατάθεση της – πήγα στη τοπική της ΧΑ της Νίκαιας ανταποκρινόμενη σε κάλεσμα της μέσω facebook για συγκέντρωση στα γραφεία της στη Νίκαια γιατί θα πηγαίνανε Πακιστανοί να τα σπάσουνε .

Συγκεντρωθήκαμε 200 άτομα εκείνη την ημέρα αλλά η πορεία των Πακιστανών δεν έφτασε ποτέ. Στα γραφεία πήγαινα δύο φορές την εβδομάδα και μας μίλαγε ο Πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης για την ιδεολογία της ΧΑ, που ήταν να καθαρίσει η χώρα μας από τους Πακιστανούς και όλους τους ξένους, μας μίλαγαν για την άρια φυλή για την ναζιστική ιδεολογία και ότι το ολοκαύτωμα σε βάρος των Εβραίων ποτέ δεν έγινε και είναι ψέμα… μας λέγανε ότι τους Πακιστανούς τους χτυπάμε με την ελληνική σημαία και κάθε φορά που μπαίναμε την χαιρετούσαμε σηκώνοντας ψηλά το δεξί χέρι. Ο Γιώργος Πατέλης είχε φτιάξει και ένα δικό του κλειστό πυρήνα από φουσκωτούς.

Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου για το ποιος έλεγε ότι «είμαστε ναζιστές» απάντησε: «Ο Γιάννης Λαγός σε ομιλία του δημόσια μπροστά σε 30 άτομα».

Πρόεδρος: Για να μπει κάποιος στο κλειστό πυρήνα ποιές ήταν οι προϋποθέσεις;

Μάρτυρας: Να δείρει Πακιστανούς.

Η μάρτυρας αποφάσισε, όπως είπε, να φύγει από την οργάνωση το καλοκαίρι του 2013 , όταν ο Γ. Τσακανίκας τους περιέγραψε ένα φρικιαστικό περιστατικό:

“Μας είπε ότι μια μέρα κατεβαίνανε με άλλον έναν από ένα βουνό και πέσανε πάνω σε δύο Πακιστανούς. Ο ένας κατάφερε να φύγει, ο άλλος όμως έφαγε τόσο ξύλο που κλώτσαγαν το κεφάλι του λες και βαράγανε πέναλτι. Παίζει και να έχει πεθάνει».

Η μάρτυρας υποστήριξε ακόμα ότι στις πορείες είχαμε συνοδεία την αστυνομία γιατί ο Πατέλης είχε πολύ καλές σχέσεις αστυνομικό από το ΑΤ Νίκαιας (σ.σ. αργότερα είπε ότι είχε ακούσει πως τον λέγανε Γιοβανίδη) που ήταν χρυσαυγίτης και βοηθούσε κάθε φορά που υπήρχε πρόβλημα. Τον έπαιρνε τηλέφωνο και καθάριζε. Μάλιστα η μάρτυρας είπε ότι μια φορά που ο Πατέλης κατηγορήθηκε για το ξυλοδαρμό εγκύου το είπε σε εκείνον τον αστυνομικό και ούτε δικογραφία έγινε ούτε τίποτα.

Είπε ακόμα ότι κάθε φορά που πήγαινε στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και είχε μαζί της μαχαίρι γιατί όπως τους είχε πει ο Πατέλης “μην τυχόν περάσει κανένας Πακιστανός και τους πυροβολήσει. Είχανε κοντάρια -είπε- και για κάλυψη βάζανε πάνω τις σημαίες για τις εκδηλώσεις και τις μοτοπορείες. Ο Πατέλης και ο Λαγός μας μιλάγανε για πειθαρχία και μας λέγανε να εκτελούμε εντολές και να μην ρωτάμε, ιεραρχικά θα μας ενημερώνανε για κάθε περιστατικό υπάρχει εντολή από πάνω.

Το οκ το έδινε ο Μιχαλολιάκος, το έλεγε στο Λαγό, ο Λαγός στον Πατέλη και οι εντολές εκτελούντο.

Ερώτηση από την έδρα : Όταν λέτε ο Λαγός ήταν η πλάτη της Νίκαιας τι εννοείτε.

Μάρτυρας: Ο Λαγός προστάτευε τη Νίκαια η τοπική της Νίκαιας ήταν το καμάρι της ΧΑ γιατί καθάριζε. Η γυναίκα του Ρουπακιά είχε το κυλικείο της τοπικής και ο ίδιος ήταν στο πενταμελές. Η ΧΑ ήθελε να πάρει την προστασία στα μαγαζιά από τους Αλβανούς

Το να χτυπήσουνε Πακιστανούς ήταν το χόμπι τους δεν τους βλέπανε για ανθρώπους. Μάλιστα αναφερόμενη στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η μάρτυρας είπε ότι για να γίνει μια τέτοια δολοφονία σε βάρος Έλληνα έπρεπε κάποιος να δώσει εντολή ωστόσο όταν έγινε εκείνη είχε ήδη φύγει από τη ΧΑ. Προσωπικά δεν περίμενα η ΧΑ να φτάσει σε φόνο και δη Έλληνα.

Μετά την ολοκλήρωση πάντως το πρωί της κατάθεσης του πρώτου προστατευόμενου μάρτυρα ο συνήγορος υπεράσπισης, Τάκης Μιχαλόλιας, κατέθεσε δύο έγγραφα στο δικαστήριο που το ένα φέρεται να είναι η εγγραφή του μάρτυρα στα μητρώα της ΧΑ το 2012 χωρίς τα προσωπικά του στοιχεία και μόνο με την υπογραφή του και το άλλο η κατάθεση του που πιστοποιεί το “γνήσιο” της υπογραφής, για να καταδείξει ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. . Κι αυτό προκειμένου να ζητήσει να διωχθεί ο μάρτυρας για ψευδορκία γιατί ανέφερε στην κατάθεση του ότι γράφτηκε στα τέλη του 2011 με αρχές 2012. Η πρόεδρος επιφυλάχθηκε να εξετάσει τα έγγραφα.

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης από την πολιτική αγωγή είπε ότι το έγγραφο από τα μητρώα αποτελεί «βόμβα» γιατί καταρρίπτεται ο ισχυρισμός της υπεράσπισης που λέει ότι το 2012 δεν υπήρχαν μητρώα στην ΧΑ και στοιχειοθετεί την ύπαρξη μητρώου μελών. Αυτό αποδεικνύει ότι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής έχει και σήμερα πρόσβαση στα μητρώα των μελών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter