Διπλασίασε το δικαστήριο την ποινή του Πιστόριους

Διπλασίασε το δικαστήριο την ποινή του Πιστόριους

Σε 13_x000D_
χρόνια και πέντε μήνες αυξήθηκε η ποινή φυλάκισης, που ανακοίνωσε σήμερα το_x000D_
ανώτατο δικαστήριο εφέσεων της Νότιας Αφρικής, στον Οσκαρ Πιστόριους για τη_x000D_
δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου 2013. 

Έτσι ο Νοτιοαφρικανός αθλητής των Παραολυμπιακών αγώνων, που δεν ήταν παρών σήμερα στο δικαστήριο, μετά την ανακοίνωση της ποινής θα παραμείνει στις φυλακές για αρκετά ακόμη χρόνια.

Ο 28χρονος Πιστόριους είχε πυροβολήσει και σκοτώσει την Στέενκαμπ, αλλά απέδωσε την κίνησή του αυτή σε τραγικό λάθος και το δικαστήριο αποδέχθηκε τον ισχυρισμό του πως την πέρασε για διαρρήκτη.

Αρχικά για την πράξη του αυτή καταδικάστηκε αρχικά σε φυλάκιση πέντε ετών για εξ’ αμελείας δολοφονία της φίλης του, αποφυλακίστηκε μετά από ένα χρόνο, αλλά η εισαγγελία άσκησε έφεση και η εναντίον του κατηγορία μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί ποινή έξι ετών, τον περασμένο Ιούλιο. Τώρα θα πρέπει να εκτίσει ποινή 13 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόρριψη της έφεσής του, ο γνωστός παραολυμπιονίκης δεν μπορούσε να προσβάλει νομικά την καταδίκη του για τον φόνο της φίλης του και αντιμετώπιζε το ενδεχόμενο της κάθειρξης τουλάχιστον 15 ετών. Ο 28χρονος Πιστόριους είχε πυροβολήσει και σκοτώσει την Στέενκαμπ, αλλά απέδωσε την κίνησή του αυτή σε τραγικό λάθος και το δικαστήριο αποδέχθηκε τον ισχυρισμό του πως την πέρασε για διαρρήκτη.

Ο Νοτιοαφρικανός αθλητής, γνωστός από τη συμμετοχή του σε μεγάλους αγώνες στίβου με τη χρήση προσθετικών μελών στα δύο πόδια του, θα συνεχίσει να εκτίει την ποινή του σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter