Δίωξη για ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη στον χρυσαυγίτη που ξυλοκόπησε φοιτητή (Photos)

Δίωξη για ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη στον χρυσαυγίτη που ξυλοκόπησε φοιτητή (Photos)

Βαριές κατηγορίες από τον εισαγγελέα κατά του μετακλητού υπαλλήλου του Μιχαλολιάκου

Ποινική δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία ασκήθηκε από τον εισαγγελέα κατά του 42χρονου ιδιοκτήτη καφετέριας, που σύμφωνα με μάρτυρες πρωτοστάτησε στον ξυλοδαρμό του φοιτητή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει μέχρι στιγμής η Αστυνομία, οι δράστες μετά τον ξυλοδαρμό μέχρι λιποθυμίας του θύματος, του αφαίρεσαν την τσάντα. 

Ο 42χρονος, που φέρεται και ως υπεύθυνος ασφαλείας των γραφείων της Χρυσής Αυγής, παραπέμφθηκε ενώπιον του 14ου τακτικού ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε ολιγοήμερη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Ο συλληφθείς είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του Μιχαλολιάκου στη Βουλή και ιδιοκτήτης καφετέριας, στους Αμπελοκήπους, η οποία είναι στέκι μελών της Χρυσής Αυγής. Ο ίδιος αρνείται ότι συμμετείχε στον ξυλοδαρμό, αλλά συνελήφθη με βάση συγκεκριμένη μαρτυρία και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ξυλοδαρμός του φοιτητή σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση με μπογιές και βαριοπούλες στο κατάστημα της Χρυσής Αυγής στη Λ. Μεσογείων.

Ομάδα της Χρυσής Αυγής που βρισκόταν στην καφετέρια του 42χρονου επιτέθηκε στον φοιτητή επειδή τον θεώρησαν “ύποπτο” καθώς είχε στην πλάτη του ένα σακίδιο και τον χτύπησαν μέχρι λιποθυμίας στο κεφάλι και στο σώμα.

Ο φοιτητής διακομίστηκε και νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό. Η έρευνα της Κρατικής Ασφάλειας συνεχίζεται για τον εντοπισμό και την σύλληψη των υπολοίπων δραστών.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι δράστες ή χτύπησαν τον φοιτητή, ως αντίποινα για την επίθεση που εκδηλώθηκε το πρωί με βαριοπούλες και μπογιές στα γραφεία του κόμματος στην λεωφόρο Μεσογείων.

Απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα αναμένεται να δώσει στην κατάθεσή του το θύμα της επίθεσης, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατό να μιλήσει στους αστυνομικούς, καθώς είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και υποβάλλεται σε εξετάσεις στο νοσοκομείο.

Ο 24χρονος βρέθηκε μετά από τηλεφώνημα κατοίκου της περιοχής, ο οποίος είδε την επίθεση και κάλεσε την Άμεση Δράση.

Ο φοιτητής διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Όπως λένε οι αστυνομικοί, δεν προκύπτει από πουθενά να είχε ανάμειξη στην επίθεση κατά των γραφείων της Χρυσής Αυγής και μάλλον έγινε στόχος λόγω ενός σακιδίου που είχε στον ώμο.

Οι δράστες σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, κάθονταν σε καφενείο και όταν τον είδαν να περνάει, του επιτέθηκαν βρίζοντας και τον ξυλοκόπησαν μέχρι λιποθυμίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τη δολοφονική επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής εναντίον του φοιτητή:

Τα φονικά τάγματα της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκαν ξανά. Ένας νεαρός φοιτητής έπεσε θύμα του τυφλού, ρατσιστικού μένους μελών της νεοναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης. Ο άγριος ξυλοδαρμός του, έρχεται να προστεθεί στη μακρά σειρά δολοφονικών επιθέσεων και τραμπούκικων χτυπημάτων μεταναστών, αντιφασιστών, αριστερών, αγωνιζόμενων ανθρώπων.

Δεν μπορούμε και δεν θα αφήσουμε το φάντασμα του νεοναζισμού να επιστρέψει ξανά στους δρόμους της Ελλάδας και της Ευρώπης. Κανένας πολίτης δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, όσο η εγκληματική οργάνωση, που κρύβεται κάτω από τον μανδύα κοινοβουλευτικού κόμματος, σκορπά το ρατσιστικό, φονικό της μένος.

Κάθε δημοκρατικός πολίτης, κάθε δημοκρατικό κόμμα, πέρα από την αυτονόητη καταδίκη της συγκεκριμένης επίθεσης, οφείλει να συνταχθεί σε ένα μαζικό, πολύπλευρο κίνημα ενάντια στον φασισμό.   

Το ΚΚΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε και το γραφείο Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ:

“Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, μέλη της οποίας επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν νεαρό φοιτητή. Για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται ο εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής, που προκύπτει απ’ τη ναζιστική, ρατσιστική ιδεολογία της.

Ο λαός έχει περισσότερες αποδείξεις στα χέρια του και για το χαρακτήρα της συγκεκριμένης οργάνωσης και πολύ περισσότερο για την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη ενάντια, τόσο σε αυτήν όσο και στο απάνθρωπο εκμεταλλευτικό σύστημα που τη γεννά και τη θρέφει”.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Φωτογραφίες: bloko.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter