Δίωξη κατά Ολυμπιακού – Κίνδυνος αφαίρεσης έξι βαθμών

Δίωξη κατά Ολυμπιακού – Κίνδυνος αφαίρεσης έξι βαθμών

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε δίωξη στον Ολυμπιακό, μεταξύ άλλων και για το άρθρο 29 του Πειθαρχικού Κώδικα περί «βίας κατά ομάδας», για όσα έγιναν στο παιχνίδι με τον Πλατανιά και συγκεκριμένα στα αποδυτήρια του «Γ. Καραϊσκάκης».

H δίωξη στους πρωταθλητές ασκήθηκε γιατί 4-5 παίκτες της Χανιώτικης ομάδας κατέθεσαν πως ξυλοκοπήθηκαν, ενώ υπάρχουν κι άλλες καταθέσεις από μέλη της αποστολής, που δηλώνουν ότι ήταν παρόντες στο περιστατικό και αναφέρουν λεπτομερώς τι συνέβη την 1η Απριλίου, στο φαληρικό στάδιο.

Οι «ερυθρόλευκοι» κινδυνεύουν με αφαίρεση έξι βαθμών, ποινή που εφόσον τους επιβληθεί, θα ισχύσει από την επόμενη χρονιά. Κι αυτό διότι η βαθμολογία του φετινού πρωταθλήματος έχει επικυρωθεί με απόφαση του ΔΣ της Super League.

Αναλυτικά, το άρθρο 29 του Πειθαρχικού Κώδικα, βάσει του οποίου κλήθηκε σε απολογία η ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«1. Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί βία ή προσπαθεί να επηρεάσει έναν αξιωματούχο αγώνα ή ομάδα, για να προβεί σε ορισμένες ενέργειες ή να τον παρεμποδίσει εν γένει, με οποιονδήποτε τρόπο, από το να ενεργήσει ελεύθερα, στο πλαίσιο των καθηκόντων του, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο πέντε (5), τουλάχιστον, ετών.

2. Σε περίπτωση κατά την οποία ασκηθεί βία, υπό μορφή σωματικής βλάβης ή τρομοκρατικής ενέργειας κατά διαιτητών ή μελών Δ.Σ. Π.Α.Ε. ή μετόχων, εκτός γηπέδου και διαπιστωθεί η συμμετοχή μέλους Δ.Σ. Π.Α.Ε. ή μετόχου ή εντεταλμένου οργάνου, με τη μορφή ηθικού ή φυσικού αυτουργού, το φυσικό πρόσωπο τιμωρείται με ισόβια απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα.

3. Ιδιαίτερα σοβαρή και επιβαρυντική περίπτωση θεωρείται ο τραυματισμός διαιτητών, βοηθών διαιτητών, παρατηρητών, βοηθών παρατηρητών και ιατρών αγώνων, εντός του γηπέδου, από αξιωματούχους ομάδων, ποδοσφαιριστές ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, με εντεταλμένη από την ομάδα υπηρεσία στον χώρο αυτό.

4. Στις ως άνω περιπτώσεις των παραγράφων 1, 2 & 3, εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος, οι ποινές:

α) διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές,

β) διεξαγωγής αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο,

γ) αφαίρεσης έξι (6) βαθμών και

δ) υποβιβασμός ομάδας».

Σε άλλη υπόθεση, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε πειθαρχική δίωξη στον Λέο Μάτος του ΠΑΟΚ, για χτύπημα στον Μπεργκ, έπειτα από καταγγελία του Παναθηναϊκού. Ο Βραζιλιάνος μπακ αναμένεται να τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter