Δίωξη κατά του προέδρου των Ειδικών Φρουρών για τα περί «Εξαρχιστάν»

Δίωξη κατά του προέδρου των Ειδικών Φρουρών για τα περί «Εξαρχιστάν»

Πειθαρχική δίωξη κατά του προέδρου των Ειδικών Φρουρών με το ερώτημα της αργίας με απόλυση ή με πρόσκαιρη παύση ασκήθηκε από την ηγεσία της ΕΛΑΣ, μετά τις δηλώσεις του για «το νέο κράτος του Εξαρχιστάν».

Σε σχετική του ανακοίνωση το σωματείο των Ειδικών Φρουρών (ΣΕΦΕΑΑ):

«1) Καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την ολοκληρωτική προσπάθεια φίμωσης του ελεύθερου, υγιούς και μαχόμενου Συνδικαλιστικού λόγου.

2) Οι δηλώσεις του Προέδρου εξέφραζαν απολύτως και χωρίς καμία παρέκκλιση την ψηφισμένη θέση του Σωματείου αναφορικά με την απαγορευμένη εκδήλωση των αστυνομικών στην πλατεία Εξαρχείων αλλά και την εγκληματική ανοχή της πολιτείας και του αρμόδιου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη απέναντι στα “άβατα” και το “κράτος ” των Εξαρχείων.

3) Εκφράζει την αμέριστη και έμπρακτη συμπαράσταση στο πρόσωπο του Προέδρου.-

4) Δηλώνει ότι δεν θα διολισθήσει σε κανένα πεδίο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης από την άκαιρη , ακραία επίδειξη ισχύος των πολιτικών προϊσταμένων , όταν μάλιστα διακυβεύονται καθημερινά η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων αλλά και η ασφάλεια και εσωτερική ειρήνη των πολιτών.

5) Συνιστά στον υποκινητή της πειθαρχικής δίωξης, Υπουργό Προστασίας του πολίτη να επικεντρωθεί στα καθήκοντα του και να αντιμετωπίσει επιτέλους το εγνωσμένο ζήτημα του “αβάτου ” στην Αττική και να αφήσει ανεμπόδιστα τα Συνδικάτα και τους εκπροσώπους τους να ακολουθούν τους δικούς τους δρόμους, εξυπηρετώντας τα μέλη τους και το κοινωνικό σύνολο, σύμφωνα με τους καταστατικούς σκοπούς τους και Νόμους.»

Κατηγορεί δε τον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Τόσκα, για «ακραίες τακτικές» που «δεν αποτελούν προϊόν πολιτικής ή συνδικαλιστικής απειρίας που τόσο συχνά επικαλείται» αλλά «μάλλον αποτυπώνουν την ποιότητα της Δημοκρατικής του συνείδησης σε συνδυασμό με μια έκφραση αλαζονικής συμπεριφοράς».

Το ΣΕΦΕΑΑ θεωρεί «τιμιτική» τη δίωξη του εκπροσώπου των Ειδικών Φρουρών ενώ ισχυρίζεται ότι συνεχίζει τον αγώνα «ενάντια σε κάθε μορφή βίας από όπου κι αν αυτή προέρχεται».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α, μετά τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί στα Εξάρχεια την προηγούμενη Πέμπτη, ημέρα όπου είχε απαγορευτεί και η εκδήλωση της ΠΟΑΣΥ, είχε δηλώσει σε ΜΜΕ:

«Mετά την απαγόρευση της συγκέντρωσης των Αστυνομικών παραδόθηκαν καθαρά τα Εξάρχεια στους “μπαχαλάκηδες” για να πραγματοποιήσουν πάρτι με μολότοφ κοκτέιλ. Έτσι, ο υπουργός προστασίας του Πολίτη γίνεται υπουργός Εξωτερικών και δε μένει, να εγκαινιάσουμε πρεσβεία στο νέο κράτος του “Εξαρχιστάν”». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter