ΔΝΤ: Δεν απαιτούνται νέα μέτρα – Επιμένει στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

ΔΝΤ: Δεν απαιτούνται νέα μέτρα – Επιμένει στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν βλέπει κίνδυνο απόκλισης από τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί στο Ελληνικό πρόγραμμα και συνεπώς δεν απαιτεί τη λήψη πρόσθετων μέτρων.

Την διαβεβαίωση αυτή έκανε πριν από λίγο ο William Murray αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου, στο πλαίσιο τακτικής ενημέρωσης στην Ουάσινγκτον.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης καταγράφηκε σημαντική πρόοδος και αποκάλυψε ότι οι επικεφαλής θα επιστρέψουν εκ νέου στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης περί τα τέλη Νοεμβρίου.

Τόνισε για ακόμη μία φορά ότι το ΔΝΤ παραμένει πλήρως δεσμευμένο στο ελληνικό πρόγραμμα, ωστόσο προκειμένου να προχωρήσει και στη χρηματοδότηση του απαιτείται σημαντική ελάφρυνση του Χρέους. Όπως είπε, το ΔΝΤ δεν εμπλέκεται στο σκέλος αυτό καθώς οι συζητήσεις που αφορούν στην ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους διεξάγονται μεταξύ των Ευρωπαίων δανειστών καi της ελληνικής κυβέρνησης.

Απαντώντας για το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών το στέλεχος του ΔΝΤ υπογράμμισε ότι αυτοί αποτελούν σημαντική διαρθρωτική μεταρρύθμιση και ενθάρρυνε την ελληνική κυβέρνηση να συμβάλλει από την πλευρά της προκειμένου να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν οι σχετικές διαδικασίες. Και τούτο διότι το ΔΝΤ εκτιμά ότι η σημαντική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλή ροή χρηματοδότησης από τις τράπεζες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter