ΔΝΤ: Έχουν επιταχυνθεί οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

ΔΝΤ: Έχουν επιταχυνθεί οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Ουδέν νεώτερον από το μέτωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αναφορικά με τη χρηματοδοτική του συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης, επανέλαβε σήμερα ότι το Ταμείο εργάζεται προκειμένου να υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, γεγονός που θα του επιτρέψει να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Επικεντρωνόμαστε στο πως θα ενεργοποιήσουμε το επί της αρχής πρόγραμμα που έχουμε εγκρίνει. Αυτό προϋποθέτει πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις και πρόοδο στο θέμα του χρέους. Αυτά θα είναι τα δύο βασικά θέματα στο καλάθι των συζητήσεων» ανέφερε ο αξιωματούχος του ΔΝΤ.

Ο ίδιος υπενθύμισε πως στην τελευταία συνάντηση της Κριστίν Λαγκάρντ με τον Αλέξη Τσίπρα από το Νταβός η επικεφαλής του ΔΝΤ μίλησε θετικά για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις. Όσον αφορά στο ζήτημα του Χρέους υπογράμμισε πως αν και οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους κρατάνε ήδη από το 2015 πλέον έχουν άλλη δυναμική. «Θεωρώ πως η δήλωση του Eurogroup του Ιανουαρίου επιτάχυνε τις συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter