ΔΝΤ προς G20: Να αποφευχθούν «κοντόφθαλμες» εμπορικές πολιτικές

ΔΝΤ προς G20: Να αποφευχθούν «κοντόφθαλμες» εμπορικές πολιτικές

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάλεσε σήμερα τους ηγέτες της Ομάδας των Είκοσι (G20) να αποφύγουν «κοντόφθαλμες» εθνικιστικές πολιτικές και να συνεργαστούν για την επίλυση των εμπορικών και οικονομικών τους διαφορών.

Στο δηκτικό του μήνυμά, δύο μέρες πριν την πρώτη συμμετοχή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην σύνοδο κορυφής της G20 στο Αμβούργο, το ΔΝΤ τόνισε με οικονομικό ενημερωτικό σημείωμα του προς τους ηγέτες, ότι ένα σύστημα βασισμένο σε κανόνες και ένα ανοικτό σύστημα συναλλαγών είναι ζωτικής σημασίας για την παγκόσμια ευημερία.

«Όπως έχει δείξει η ιστορία, το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να φέρει η κοντόφθαλμη επιδίωξη πολιτικών μηδενικού αθροίσματος είναι να βλάψουν όλες τις χώρες», ανέφερε το ΔΝΤ.

«Επειδή οι εθνικές πολιτικές αναπόφευκτα αλληλεπιδρούν σε κρίσιμους τομείς, δημιουργώντας έντονες αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στις χώρες, η παγκόσμια οικονομία δουλεύει καλύτερα για όλους όταν εκείνοι που χαράσσουν πολιτική εμπλέκονται σε έναν τακτικό διάλογο και εργάζονται εντός συμφωνημένων μηχανισμών για την επίλυση διενέξεων».

Το σημείωμα του ΔΝΤ για την διατήρηση της πολυμερούς συνεργασίας, έρχεται καθώς η αμερικανική κυβέρνηση του Τραμπ εξετάζει την επιβολή δασμών σε ατσάλι ή σε ποσοστώσεις για λόγους εθνικής ασφαλείας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter