ΔΟΛ: Αντιδράσεις Λοβέρδου – Αμυρά για την τοποθέτηση Μουλόπουλου

ΔΟΛ: Αντιδράσεις Λοβέρδου – Αμυρά για την τοποθέτηση Μουλόπουλου

Την θέση ότι ο Μουλόπουλος τοποθετήθηκε στον ΔΟΛ ως «κομισάριος», διατύπωσε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην Ολομέλεια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος. «Ο κ. Μουλόπουλος τοποθετήθηκε στον ΔΟΛ ως στρατηγικός αχυράνθρωπος» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γ. Αμυράς.

«Ο κ. Μουλόπουλος τοποθετήθηκε στον ΔΟΛ ως κομισάριος», κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Αν. Λοβέρδος νωρίτερα στην Ομομέλεια.

«Ο πρωθυπουργός απάντησε στη Βουλή χθες, στο πλαίσιο του “πουλάμε τρέλα”: “Γιατί; Και ο κ. Καψής μετά από την υπουργία του δεν γύρισε σε μια δουλειά; Ο κ. Μιχελάκης δεν έγινε διευθυντής ειδήσεων στον ΑΝΤ1;” Αυτό λέμε; Το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να γυρίζει στο επάγγελμά του; Βεβαίως, κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να γυρίσει στο επάγγελμά του και ο κ. Μουλόπουλος και ο κ. Αμυράς και όλοι μας, όσοι έχουμε εργασία, όσοι έχουμε επαγγέλματα. Γιατί υπάρχουν εδώ και ανεπάγγελτοι. Όμως όσοι έχουμε επαγγέλματα, όταν ο λαός μάς αποδοκιμάσει, θα γυρίσουμε στα επαγγέλματά μας», σχολίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος και πρόσθεσε:

«Εδώ δεν πρόκειται περί αυτού. Εδώ πρόκειται περί τοποθετήσεως κομισαρίου. Εδώ τοποθετήθηκε κομισάριος, διότι ο κ. Μουλόπουλος δεν επέστρεψε ως δημοσιογράφος στον ΔΟΛ. Νομίζω ότι είναι συνταξιούχος. Ως τι επέστρεψε; Ως δημοσιογράφος απλός για να γράφει; Ως ειδικός επί της διαρρύθμισης “κόκκινων” δανείων, δηλαδή θα πάει στις τράπεζες και θα ανοίξουν οι πόρτες διότι ξέρει τα θέματα; Ή ως τοποτηρητής μιας πολιτικής συμφωνίας στο πλαίσιο της οποίας απελύθη και ο Δημήτρης Μητρόπουλος την Κυριακή και εμφανίστηκε ως παραίτηση; Ως τι έχει πάει εκεί;».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχολίασε και την αναφορά του πρωθυπουργού στον κ. Αναστασιάδη. «Εδώ χθες επιτέθηκε, με προσωπική αναφορά, στον ιδιοκτήτη του “Πρώτου Θέματος”, που έγινε άνανδρη όταν πέρασε στα θέματα της οικογένειάς του, για το πού κατοικούν τα παιδιά του. Γιατί; Γιατί τα τελευταία πρωτοσέλιδα αυτής της εφημερίδας αναφέρονται σε θέματα παράνομων προσλήψεων κλπ. Δεν είναι υποχρέωση μιας εφημερίδας εάν έχει ένα θέμα να το προβάλει και της κυβέρνησης να απαντάει; Αυτό δεν είναι η Δημοκρατία; Δημοκρατία είναι να λες “πού μένουν τα παιδιά σου;” Σε ποιόν το έδειξε αυτό; Εκτιμώ, λοιπόν, ότι αυτή η επίθεση είναι άνανδρη», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Γ. Αμυράς: “Αχυράνθρωπος ο Μουλόπουλος”

«Έχω την αίσθηση ότι ο κ. Μουλόπουλος δεν τοποθετήθηκε στα ηνία του ΔΟΛ ως στρατηγικός επενδυτής. Έχει χρήματα ο κ. Μουλόπουλος; Δεν τα έχει. Νομίζω ότι εκτελεί χρέη στρατηγικού αχυρανθρώπου» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γ. Αμυράς, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή και πρόσθεσε πως ο κ. Μουλόπουλος «είναι φυτευτός από την κυβέρνηση και εκείνους που θέλουν να ποδηγετήσουν τον Τύπο». Κάλεσε όμως την κυβέρνηση να σκεφτεί, ότι «πέρασε η εποχή που ένα εκδοτικό συγκρότημα επηρέαζε τον κόσμο και οδηγούσε την πολιτική κατάσταση προς τα συμφέροντά του». «Όσοι νομίζουν ότι με έναν στρατηγικό αχυράνθρωπο, φυτεμένο σε ένα συγκρότημα της χώρας, θα κάνουν δουλειά, είναι βαθιά νυχτωμένοι», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού.

Ο κ. Αμυράς αναφέρθηκε και στην πορεία της αξιολόγησης. «Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος της χώρας. Διαρκώς πελαγοδρομούν οι υπουργοί και στο μεταξύ οι κόκκινες γραμμές ξεθωριάζουν» και κάλεσε την κυβέρνηση «να ξεκαθαρίσει αν θέλει τελικά το ΔΝΤ, αν δέχεται μέτρα πέραν του 2018 ή τα αποκλείει κατηγορηματικά και αν θα υπάρχει κόφτης και μετά το 2019, με πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%, αλλά και πότε θα ξεπαγώσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, πότε θα συζητηθούν τα μεσοπρόθεσμα και ποια μέτρα προτείνει η κυβέρνηση για να κλείσει η αξιολόγηση», είπε και ζήτησε να ξεκαθαρίσει και το θέμα του ορίου του αφορολόγητου.

«Εκεί που θα σκίζατε τα μνημόνια, πάτε να κάνετε το παγκόσμιο ρεκόρ. Πάτε να κάνετε δύο μνημόνια μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια. Εμείς όμως θέλουμε ξεκάθαρες απαντήσεις και για το αφορολόγητο και για το ΦΠΑ και για τη συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και για τις συντάξεις που επισήμως μπήκαν στον κόφτη με την επιστολή αφοσίωσης της κυβέρνησης στο μνημόνιο και θέλουμε να μάθουμε και ποιες είναι οι περικοπές και ποιους θα πλήξουν», είπε ο κ. Αμυράς.

Κάλεσε δε την κυβέρνηση να αναλογιστεί, σε σχέση με το πλεόνασμα, μήπως με την υπέρβαση των στόχων που εμφανίζει, ενισχύει τα επιχειρήματα εκείνων που λένε ότι δεν πρέπει να μειωθούν τα πλεονάσματα μετά το 2018.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter