ΔΟΛ: Οι τράπεζες «πετάνε έξω» τον Ψυχάρη

ΔΟΛ: Οι τράπεζες «πετάνε έξω» τον Ψυχάρη

Τελευταία πράξη στο σίριαλ του ΔΟΛ και του δράματος των περίπου 600 εργαζομένων αποτελεί η καταγγελία των δανείων του οργανισμού από τις πιστώτριες τράπεζες;

Μάλλον όχι είναι η απάντηση γιατί αναμένεται τα δύσκολα να συνεχιστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από εργαζόμενους του ΔΟΛ, οι εκπρόσωποι των τραπεζών αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καταγγελία των δανειακών συμβάσεων μετά από συνάντηση που έγινε την Τετάρτη το μεσημέρι, διότι η εταιρεία δεν εκπλήρωσε τελευταίες αλλά και παλιότερες υποχρεώσεις εντός μιας συγκεκριμένης χρονικής διορίας που είχε τεθεί από τους πιστωτές και έληγε στις 3 Ιανουαρίου. Παράλληλα, θα ζητήσουν την αλλαγή της διοίκησης – αλλά δεν θα τραβήξουν άμεσα το χαλί από τα πάτωμα του ΔΟΛ, εκδίδοντας διαταγές πληρωμής. Οι τράπεζες θα θελήσουν, σύμφωνα πάντα με πηγές από τους εργαζόμενους, να δώσουν ένα διάστημα πίστωσης χρόνου δίχως να προχωρήσουν σε μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης (κατασχέσεις λογαιρασμών) έτσι ώστε να πάρουν κάποια χρήματα οι εργαζόμενοι. Παράλληλα αυτό το διάστημα θα προσπαθήσουν να επεξεργαστούν σχέδιο αναζήτησης νέου επενδυτή.

Τα ύψος των παλιών δανείων του ΔΟΛ έφθασε τα 174 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό του 2015, ενώ το καθαρό τραπεζικό χρέος (δηλαδή δάνεια μείον διαθέσιμα) είναι λίγο μικρότερο, στα 171,5 εκατ. ευρώ. Οπως προέκυψε από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ο ΔΟΛ έχει ακάλυπτες δανειακές υποχρεώσεις 73,7 εκατ. ευρώ (δεν καλύπτονται από εγγυήσεις).

Βασικός μέτοχος της εταιρείας ΔΟΛ είναι η οικογένεια του Σταύρου Ψυχάρη και χρέη διευθύνοντος συμβούλου εκτελεί ο Παναγιώτης Ψυχάρης, γιος του Σταύρου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter