Δολοφόνησαν τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Άγκυρα (Video) – Νεκρός ο δράστης

Δολοφόνησαν τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Άγκυρα (Video) – Νεκρός ο δράστης

Νεκρός είναι ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλόφ. Και ο δράστης έπεσε νεκρός από πυρά της τουρκικής αστυνομίας, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα επιβεβαίωσε και επισήμως ότι ο πρεσβευτής Αντρέι Καρλόφ είναι νεκρός. Η ίδια διεμήνυσε πως το θέμα θα τεθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μιλώντας για “τρομοκρατική ενέργεια”.

Η επίθεση σημειώθηκε κατά την διάρκεια ομιλίας του πρεσβευτή σε έκθεση φωτογραφίας στην τουρκική πρωτεύουσα. 

Η επίθεση αυτή σημειώνεται μια μέρα μετά την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Μόσχα με τους ομολόγους του της Ρωσίας και του Ιράν για τη Συρία.

https://twitter.com/xiseyn/status/810895174532562945

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του CNN Turk, κατά την επίθεση τραυματίστηκαν τρία άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Güven Hospital της τουρκικής πρωτεύουσας.

Ο Καρλόφ, ξεκίνησε την διπλωματική του καριέρα το 1976 και υπηρετούσε στην Τουρκία από το 2013, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ρωσικής Πρεσβείας στην Άγκυρα.

Εντωμεταξύ, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε για την επίθεση και αναμένεται να έχει διαβουλεύσεις με τον υπουργό των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τους επικεφαλής των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο δράστης της επίθεσης εναντίον του πρεσβευτή της Ρωσίας φέρεται να εισήλθε στη γκαλερί με ταυτότητα αστυνομικού

Ο δράστης της επίθεσης εναντίον του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Τουρκία, του Αντρέι Καρλόφ, φέρεται σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης να μπήκε στη γκαλερί όπου γινόταν μια έκθεση φωτογραφίας με αστυνομική ταυτότητα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter