Δολοφονήθηκε έξω από την οικία του ο δικηγόρος του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς

Δολοφονήθηκε έξω από την οικία του ο δικηγόρος του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς

Ο δικηγόρος Ντράγκοσλαβ Ογκτζάνοβιτς, ο οποίος είχε βοηθήσει στην υπεράσπιση του πρώην ηγέτη της Σερβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, στην δίκη του για εγκλήματα πολέμου, δολοφονήθηκε στο Βελιγράδι.

Ο ηλικίας 57 ετών δικηγόρος πυροβολήθηκε θανάσιμα το Σάββατο έξω από την πολυκατοικία όπου διέμενε, ενώ ο 26χρονος γιος του τραυματίστηκε από τα πυρά, όπως ανακοίνωσε το σερβικό υπουργείο Εσωτερικών. 

Ο Ογκτζάνοβιτς ήταν μέλος της ομάδας που προετοίμασε την υπεράσπιση του Μιλόσεβιτς πριν την δίκη του στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης σχετικά εγκλήματα που έλαβαν χώρα στους πολέμους που ξέσπασαν μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Ο Μιλόσεβιτς πέθανε, ενώ κρατούνταν, το 2006, πριν ανακοινωθεί η ετυμηγορία του Δικαστηρίου.

Τα τελευταία χρόνια ο Ογκτζάνοβιτς είχε υπερασπιστεί ορισμένα από τα πλέον «τρανταχτά» ονόματα του σερβικού οργανωμένου εγκλήματος, αρκετοί εκ των οποίων είχαν εμπλοκή στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Να σημειωθεί ότι τα τελευταία δύο χρόνια, το Βελιγράδι έχει συγκλονιστεί από σειρά δολοφονιών μελών της μαφίας των ναρκωτικών για τον έλεγχο της διακίνησης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter