Δολοφονία Αμοιρίδη: Νέο βίντεο αλλάζει τα δεδομένα της υπόθεσης (Photos + Video)

Δολοφονία Αμοιρίδη: Νέο βίντεο αλλάζει τα δεδομένα της υπόθεσης (Photos + Video)

Την άκρη του νήματος που οδήγησε στη δολοφονία του Έλληνα Πρέσβη, Κυριάκου Αμοιρίδη, προσπαθούν τώρα να ανασύρουν οι αρχές και ιδιαίτερα το κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει μεταβεί στην Βραζιλία προκειμένου να διαλευκάνει το έγκλημα. Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο που καλείται να ρίξει φως στην υπόθεση της δολοφονίας.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στο αν ο Αμοιρίδης είχε κάνει διαθήκη ή αν υπήρχε ασφάλεια ζωής προσπαθώντας να ανακαλύψουν αν –εκτός από την ερωτική σχέση της Βραζιλιάνας σύζυγου του πρέσβη με τον αστυνομικό- υπάρχει και οικονομικό όφελος και κίνητρο για τη 40χρονη Φρανσουάζ Σίλβα Ντε Ολιβέιρα. Αν δηλαδή πρόκειται η δολοφονία, να ήταν ένα «συμβόλαιο θανάτου» με εκτελεστή τον εραστή της και τον ξάδελφο του.

Στην Βραζιλία βρίσκονται αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής και ένας αξιωματικός της Διεύθυνσης Αστυνομικής Συνεργασίας, οι οποίοι αναφέρουν πως ερευνούν «τι θα κέρδιζε η σύζυγος του Πρέσβη από τη δολοφονία του».

Επίσης υπάρχει ανοιχτό το θέμα του αν, εκτός από τους 3 δράστες του φονικού, υπάρχουν περισσότεροι συνεργοί, αφού, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές υπάρχουν ενδείξεις γι αυτό το σενάριο.

Οι Έλληνες αξιωματικοί, αναφέρουν πως έχουν στενή συνεργασία με τους Βραζιλιάνους συναδέλφους τους, οι οποίοι τους παρέχουν πλήρη και ακριβή ενημέρωση, ενώ οι ελληνες αστυνομικοί έχουν πρόσβαση σε κάποια δεδομένα της προανάκρισης και της δικογραφίας που έχει σχηματισθεί, που αναμένεται να διαβιβάσουν στην Ελλάδα.

Αυτά τα στοιχεία θα υποβληθούν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που είχε διατάξει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ηλίας Ζαγοραίος για να ερευνηθούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του Πρέσβη, η οποία είχε ανατεθεί στο τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής. Στη συνέχεια, θα υποβληθεί αίτημα δικαστικής συνδρομής προκειμένου οι δικαστικές αρχές της Βραζιλίας να διαβιβάσουν τον πλήρη φάκελο της υπόθεσης.

Η διαταγή της προκαταρκτικής εξέτασης αποτελούσε την αφορμή για να ληφθούν καταθέσεις από τους συγγενείς του πρέσβη στην Ελλάδα αλλά και για να ζητηθούν πληροφορίες από τη Βραζιλία, στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής και της αστυνομικής συνεργασίας. Καταθέσεις από συγγενικά πρόσωπα δεν έχουν ληφθεί, καθώς βρίσκονται στην Βέροια, ωστόσο δεν κρίνεται και αναγκαία η λήψη τους.

Σκοτεινά μυστικά

Εν τω μεταξύ, σκοτεινά μυστικά βλέπουν το φως της δημοσιότητας αφού ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν πως η ζωή του Ελληνα Πρέσβη με την Βραζιλιάνα γυναίκα του δεν ήταν και τόσο ρόδινη.

Συγκεκριμένα αναφέρουν πως ο πρέσβης, δεν είχε αποκαλύψει στην 95χρονη μητέρα του την ύπαρξη της 11χρονης κόρης του, η οποία ωστόσο, δεν ήταν βιολογικό του παιδί. Πληροφορίες κάνουν λόγο μάλιστα για άγνοια της υπερήλικης μητέρας του Αμοιρίδη για την δολοφονία του γιού της. Η τελευταία φορά που είχαν μιλήσει οι δύο τους ήταν – σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης την προηγούμενη των Χριστουγέννων, ενώ, ακριβώς επειδή υπήρχε συχνή επικοινωνία μεταξύ τους η μητέρα του Κυριάκου Αμοιρίδη έχει εκφράσει ανησυχίες επειδή ο μοναχογιός της δεν έχει επικοινωνήσει μαζί της.

Επίσης υπάρχουν πληροφορίες πως ο Κυριάκος Αμοιρίδης διατηρούσε θυρίδα στην Ελλάδα, αλλά είναι άγνωστο αν η σύζυγός του γνώριζε το περιεχόμενό της και είχε πρόσβαση σε αυτήν.

Σε επίμαχο βίντεο, το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας και αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση, δείχνει την Φρασουάζ Αμοιρίδη να επιστρέφει στο σπίτι με την κόρη της. Στο βίντεο εμφανίζεται, όπως εικάζεται, ο -φερόμενος ως συνεργός- αξιωματικός της αστυνομίας και εραστής της συζύγου του άτυχου πρέσβη. Το βίντεο φαίνεται πως έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας. Εδώ, στιγμιότυπο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter