Δολοφονία Μιχάλη Ζαφειρόπουλου: Στην υπόθεση Energa αναζητούνται οι δράστες – Οι αποκαλύψεις του Documento

Δολοφονία Μιχάλη Ζαφειρόπουλου: Στην υπόθεση Energa αναζητούνται οι δράστες – Οι αποκαλύψεις του Documento

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και οι έρευνες των αρχών στρέφονται πλέον, όπως όλα δείχνουν, αποκλειστικά στην υπόθεση Energa, όπως είχε αποκαλύψει το Documento.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, οι αρχές θεωρούν ότι η δολοφονία έχει άμεση σχέση με την υπόθεση και ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε πέσει θύμα εκβιασμού από αλβανούς κακοποιούς, οι οποίοι ζητούσαν τουλάχιστον 2 εκατομμύρια ευρώ από τον πελάτη του θύματος, Άρη Φλώρο, βασικό κατηγορούμενο για την Energa.

O Άρης Φλώρος, που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 21 ετών, με βάση τις καταθέσεις δύο σεσημασμένων Αλβανών κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός σε απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.

Ανεξάρτητα από το αν η εμπλοκή Φλώρου σε αυτή την πολύ περίεργη ιστορία είναι αληθινή ή σκηνοθετημένη από συμμορία σκληρών ποινικών, ανώτατες αστυνομικές πηγές έλεγαν ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και τρίτος κρατούμενος των φυλακών, ο Kl. Lek. που κινούσε τα νήματα ενός ανελέητου εκβιασμού ενόψει της δίκης, τραγικό θύμα του οποίου υπήρξε ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος, που θα ήταν ένας από τους συνηγόρους του Αρη Φλώρου.

Η έρευνα γύρω από αυτό το πρόσωπο ίσως αποτελέσει και το κλειδί για την εξιχνίαση της δολοφονίας. Οι άντρες της ΕΛΑΣ, βέβαια, στρέφονται σε πολλές κατευθύνσεις, καθώς ξεσκονίζουν όλες τις υποθέσεις του δικηγόρου, ακόμη και τυχόν δικογραφίες για ναρκωτικά όπου εμπλέκονται σκληρά κυκλώματα, για οπλικά συστήματα, αλλά κυρίως την υπόθεση του Αρη Φλώρου.

Ξεσκονίζεται από την αρχή η υπόθεση Φλώρου

Η αστυνομία διερευνά λοιπόν από την αρχή και όλα τα στοιχεία της δικογραφίας για την απόπειρα δολοφονίας στην οποία εμπλέκεται ως ηθικός αυτουργός ο Αρης Φλώρος, γνωστός από το αποκαλούμενο σκάνδαλο της Energa-Power με την υπεξαίρεση 256 εκατ. ευρώ από το δημόσιο.

Η εν λόγω απόπειρα δολοφονίας, κατά τραγική σύμπτωση, έχει πολλές ομοιότητες με τη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου. Θύμα ήταν ο 62άχρονος Γιώργος Αντωνόπουλος, ο οποίος υπήρξε νομικός εκπρόσωπος του δημοσίου στην πολύκροτη υπόθεση κατά της Energa-Power, αντίδικος δηλαδή του Αρη Φλώρου.

Καθ’ ομολογία φυσικοί αυτουργοί είναι δύο αλλοδαποί, όπως αλλοδαποί φέρονται ότι είναι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, και οι δολοφόνοι του άτυχου Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

Οι συγκεκριμένοι δράστες, που σήμερα είναι προσωρινά κρατούμενοι, είχαν στήσει καρτέρι έξω από σπίτι του δικηγόρου στην Πεντέλη. Οπως και οι δράστες της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, δεν έκαναν καμία κίνηση για να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους, που καταγράφηκαν από το κλειστό κύκλωμα καμερών που λειτουργούσε στο σπίτι του θύματος.

Ο ένας εκ των δύο δραστών κάνοντας χρήση πιστολιού έβαλε στοχευμένα κατά του θύματος, πυροβολώντας τον μία φορά στο κεφάλι. Βλέποντάς τον αιμόφυρτο θεώρησαν ότι ήταν νεκρός κι έφυγαν. Και ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος, όμως, δέχτηκε μόνο μία σφαίρα στη θωρακική χώρα, η οποία δυστυχώς τον έπληξε θανάσιμα. Οι αστυνομικές αρχές δίνουν βαρύτητα σε αυτή την υπόθεση και ψάχνουν, σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, για πιθανό σύνδεσμο εκείνων των δραστών με τους δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Documento εδώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter