Δολοφονία πρέσβη: Ομολόγησαν η σύζυγος και ο εραστής της (Photos-Video)

Δολοφονία πρέσβη: Ομολόγησαν η σύζυγος και ο εραστής της (Photos-Video)

Οι δράστες της δολοφονίας του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, “έσπασαν” όταν οι αστυνομικοί τους έδειξαν βίντεο όπου εικονίζονται να μεταφέρουν το πτώμα του Κυριάκου Αμοιρίδη στο αυτοκίνητο. _x000D_
_x000D_

Σύμφωνα με το Globo TV η Φρανζουάζ Αμοιρίδη ήταν ο εντολέας της φριχτής δολοφονίας, ενώ ο αστυνομικός εραστής της ήταν το εκτελεστικό όργανο που σκότωσε τον Ελληνα Πρέσβη.

Οι εμπλεκόμενοι είναι: H Φρανσουάζ Αμοιρίδη, ο εραστής της αστυνομικός Σέρζιο Γκόμες Μερέιρα Φίλιο και ο Εντουάρντο Τεντέσι, φίλος του αστυνομικού. Ο τέταρτος ύποπτος για συμμετοχή στο έγκλημα είναι ένας ξάδελφος του αστυνομικού. 

Νωρίτερα το βραζιλιάνικο κανάλι Globo TV ανέφερε ότι ο αστυνομικός Σέρτζιο Μορέιρα, 29 ετών, ομολόγησε ότι σκότωσε τον Κυριάκο Αμοιρίδη, 59 ετών, στο σπίτι που διατηρούσε ο διπλωμάτης στη Νόβα Ιγουάσου, προάστιο του Ρίο ντε Ζανέιρο, το βράδυ της Δευτέρας. Σύμφωνα πάντα με το Globo TV, οι αρχές πιστεύουν ότι ο Μορέιρα και η σύζυγος του Αμοιρίδη, Φρανσουάζ, είχαν σχεδιάσει εκ των προτέρων τη δολοφονία.

Τόσο ο αστυνομικός όσο και η σύζυγος του Αμοιρίδη κρατούνται αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν έχουν ζητήσει δικηγόρο.

Η τοπική αστυνομία και η ελληνική πρεσβεία στην Μπραζίλια απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για την είδηση που μετέδωσε το κανάλι.

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρθηκε ότι κρατούνται επίσης άλλοι δύο ύποπτοι, τα στοιχεία των οποίων δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Έλληνας πρεσβευτής Κυριάκος Αμοιρίδης, 59 ετών, είχε εξαφανισθεί από το βράδυ της Δευτέρας, όμως η Βραζιλιάνα σύζυγός του, η Φρανσουάζ Αμοιρίδη (Φρανσουάζ ντε Σούζα Ολιβέιρα), ανέφερε την απουσία του στην αστυνομία την Τετάρτη. Το ζευγάρι έχει μια κόρη 10 ετών.

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για το θάνατο του Πρέσβη της Ελλάδας στην Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη

Οι Αρχές της Βραζιλίας μόλις ανακοίνωσαν επίσημα την ταυτοποίηση της σορού του εκλιπόντος Έλληνα Πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, η οποία εντοπίστηκε απανθρακωμένη στην περιοχή Νόβα Ιγκουασού του Ρίο Ιανέιρο.

Εκφράζουμε την βαθύτατη οδύνη μας για τον τραγικό θάνατο του Πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη, ενός φίλου της Βραζιλίας, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της διπλωματικής του σταδιοδρομίας υπηρέτησε την Ελλάδα με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα. Ο εκλιπών υπηρέτησε στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ, στα Γενικά Προξενεία στο Ρίο Ιανέιρο και στο Ρόττερνταμ και στην Ελληνική Πρεσβεία στο Βελιγράδι στη πρώτη φάση του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας.

Ορόσημο αποτέλεσε η θητεία του ως Πρέσβεως της Ελλάδας στην Τρίπολη της Λιβύης και, ειδικότερα, ο καθοριστικός του ρόλος στην εκκένωση, υπό συνθήκες ανεξέλεγκτης βίας, της Πρεσβείας, καθώς και των Ελλήνων αλλά και χιλιάδων υπηκόων τρίτων χωρών από τη Λιβύη το καλοκαίρι του 2014.

Καίριας σημασίας, τέλος, υπήρξε η συμβολή του στη διοργάνωση της Διεθνούς Διάσκεψης με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή» στην Αθήνα τον Οκτώβριο 2015.

Σύσσωμη η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία, καθώς και οι συνάδελφοί του στο Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζουν την οδύνη τους για τον αδόκητο χαμό του αγαπητού φίλου και συναδέλφου και απευθύνουν ειλικρινή συλλυπητήρια προς τους οικείους του.

Προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη, διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος – Στη Βραζιλία βρίσκεαι ήδη ο πρέσβης της Ελλάδας στο Μπούενος ‘Αιρες, Δημήτριος Ζεβελάκης ο οποίος συναντήθηκε με την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών της Βραζιλίας

Η εφημερίδα O Globo είχε αναφέρει νωρίτερα πως αίμα βρέθηκε σ’ έναν καναπέ μέσα στο σπίτι και εικόνες από βίντεο που μεταδόθηκαν από το Globo TV δείχνουν αστυνομικούς να μεταφέρουν έναν καναπέ στο αρχηγείο της αστυνομίας (φωτογραφία κάτω).

To λευκό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Αμοιρίδης βρέθηκε καμένο σε ένα υπόστεγο στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου, μια περιοχή περίπου 40 χιλιόμετρα έξω από το Ρίο. 

Ομολόγησε την εμπλοκή του ο Μορέιρα;

Το βραζιλιάνικο μέσο ενημέρωσης Odia αναφέρει ότι ο 29χρονος αστυνομικός Sergio Gomes Moreira Filho, ομολόγησε ότι εμπλέκεται στη δολοφονία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μορέιρα φέρεται να ομολόγησε την πράξη του όταν οι αστυνομικοί που τον ανέκριναν του έδειξαν φωτογραφίες στις οποίες ο ίδιος έμπαινε και έβγαινε από το σπίτι του διπλωμάτη στη Νόβα Ιγουάτσου. Ομολόγησε επίσης πως πράγματι διατηρούσε ερωτική σχέση με τη Βραζιλιάνα σύζυγο του νεκρού πρέσβη.

https://www.youtube.com/watch?v=zCevH4_F6TU

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter