Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Η αστυνομική έρευνα αλλάζει τα δεδομένα – Ερωτηματικά για τις προθέσεις των δραστών

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Η αστυνομική έρευνα αλλάζει τα δεδομένα – Ερωτηματικά για τις προθέσεις των δραστών

Νέες διαστάσεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου δίνουν οι αστυνομικές έρευνες. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν οι δράστες είχαν στόχο την δολοφονία ή απλά τον εκφοβισμό του θύματος, αλλά κάτι πήγε στραβά κατά την διάρκεια του περιστατικού.

 Αυτό ίσως να εξηγεί τη μια σφαίρα ενώ παράλληλα έχει ξεκαθαριστεί ότι το τραύμα στο κεφάλι του ήταν από το πέσιμο.

Οι πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι ο δικηγόρος δεν είχε ξαναδεί τους δύο δράστες και πως εκείνοι εμφανίστηκαν προσποιούμενοι τους νέους πελάτες. Αυτό εμφανίζεται να λέει και στην σύζυγο του στο τελευταίο τηλεφώνημα που της κάνει: «Θα αργήσω λίγο το βράδυ, γιατί μου ζήτησαν ραντεβού δυο νέοι πελάτες». Τους δράστες δεν γνώριζαν ούτε οι συνεργάτες του στους οποίους φέρετε να είπε ότι «θα έρθουν δύο άτομα».

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει  ανθρωποκυνηγητό για να βρει τους δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αλλά δεν αποκλείεται οι δράστες που δεν πήραν κανένα μέτρο προστασίας (δεν κάλυψαν το πρόσωπο τους, δεν φορούσαν γάντια ) να έχουν ήδη αλλάξει χώρα.

Προφίλ των δραστών

Σύμφωνα με έγγραφο της Αστυνομίας αποκαλύπτεται το προφίλ των δυο δραστών. Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 30-40 ετών, ύψους περίπου 1,80, αδύνατος, μελαχρινός, αξύριστος (δύο ημερών) με κοντά σκούρα μαλλιά ο οποίος πιθανόν φορούσε τζιν παντελόνι χρώματος μπλε και λεπτό μπουφάν χρώματος λευκού.

Ο δεύτερος δράστης ήταν ηλικίας 27 έως 40 ετών, 1,65-170 περίπου, αδύνατος με ανοιχτόχρωμο δέρμα, ξυρισμένος, με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος φορούσε παντελόνι και κοντομάνικη μπλούζα χρώματος πιθανόν μπεζ. Οι περιγραφές των ανδρών βασίζονται στη μαρτυρία του συνεργάτη του δικηγόρου που είδε τους δράστες.

Το μοιραίο ραντεβού 

Οι δράστες δεν είχαν κλείσει ραντεβού με τον παραδοσιακό τρόπο. Δεν πήραν δηλαδή στη γραμματεία του δικηγορικού γραφείου τηλέφωνο. Όταν έφτασαν στο γραφείο αρχικά συνομίλησαν με τον δικηγόρο και με τον εκπαιδευόμενο δικηγόρο που βρισκόταν εκεί και αμέσως μετά του ζήτησαν να μείνουν μόνοι τους. Έτσι ο ασκούμενος δικηγόρος έφυγε από το γραφείο και όταν γύρισε βρήκε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο νεκρό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκτελεστές βγήκαν κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλος δύο φορές από το γραφείο. Οι αρχές υποθέτουν ότι αυτό έγινε μάλλον για να δουν αν υπάρχει κάποιος άλλος στο γραφείο . Δικαστικοί κύκλοι αναφέρουν ταυτόχρονα ότι αποκλείεται να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση ή έγκλημα πάθους.

Το όπλο που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι ήταν μικρού διαμετρήματος. Το πιθανότερο είναι πως τον εκτέλεσαν με περίστροφο. Στον τόπο της δολοφονίας, δεν βρέθηκε άλλωστε κάλυκας. Ο πυροβολισμός σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα του ιατροδικαστή έγινε από απόσταση ενός με ενάμισι μέτρου. Αφού δολοφόνησαν τον 52χρονο, οι δυο δράστες έφυγαν πεζή και κινήθηκαν αντίθετα από την Ασκληπιού, με κατεύθυνση προς την Αθήνα.

Το πόρισμα

Σύμφωνα με το πόρισμα, η βολίδα εισήλθε αριστερά στις πύλες του πνεύμονα προκαλώντας εκτεταμένη αιμορραγία. Στη συνέχεια εισήλθε στο συκώτι και προκάλεσε πολτοποίηση, προκάλεσε αιμορραγία στο νεφρό, έπληξε την αορτή, προκάλεσε κάταγμα στο 8ο πλευρό και σφηνώθηκε στην πλάτη απ’ όπου και αφαιρέθηκε η βολίδα.

Αυτό μεταφράζεται σε μια σειρά εποστρακισμών της μικρού διαμετρήματος σφαίρας στα ζωτικά όργανα του θύματος, που προκάλεσαν εκτεταμένη αιμορραγία. Με τη σειρά της αυτή προκάλεσε αιφνίδια απώλεια αισθήσεων και θάνατο, ύστερα από ένα έως δύο λεπτά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter