Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Το τυφλό τραύμα και η θέση του δράστη

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Το τυφλό τραύμα και η θέση του δράστη

Σε τυφλό τραύμα στο στέρνο, το οποίο προκλήθηκε από πυροβόλο όπλο μικρού διαμετρήματος, οφείλεται ο θάνατος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής που διενήργησε ο ιατροδικαστής Γιώργος Ντιλέρνιας.

Σύμφωνα με το πόρισμα, η βολίδα εισήλθε αριστερά στις πύλες του πνεύμονα προκαλώντας εκτεταμένη αιμορραγία. Στη συνέχεια εισήλθε στο συκώτι και προκάλεσε πολτοποίηση, προκάλεσε αιμορραγία στο νεφρό, έπληξε την αορτή, προκάλεσε κάταγμα στο 8ο πλευρό και σφηνώθηκε στην πλάτη απ’ όπου και αφαιρέθηκε η βολίδα.

Αυτό μεταφράζεται σε μια σειρά εποστρακισμών της μικρού διαμετρήματος σφαίρας στα ζωτικά όργανα του θύματος, που προκάλεσαν εκτεταμένη αιμορραγία. Με τη σειρά της αυτή προκάλεσε αιφνίδια απώλεια αισθήσεων και θάνατο, ύστερα από ένα έως δύο λεπτά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του το news247.gr, η βολίδα είχε μια κίνηση προς τα κάτω μόλις εισήλθε στο σώμα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που υποδεικνύει την γωνία βολής από πάνω προς τα κάτω. Δηλαδή, το θύμα είτε ήταν καθιστό και ο δράστης όρθιος, είτε ο δράστης όρθιος και εκείνη την στιγμή σηκωνόταν από την καρέκλα το θύμα π.χ. για να χαιρετήσει τον δράστη.

Το θύμα πυροβολήθηκε από απόσταση 1,5 μέτρου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter