Δραγασάκης στον Γάλλο πρέσβη: Σημαντικές οι δηλώσεις Μακρόν για αναδιάρθρωση του χρέους

Δραγασάκης στον Γάλλο πρέσβη: Σημαντικές οι δηλώσεις Μακρόν για αναδιάρθρωση του χρέους

Οι πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία και την Ευρώπη, με έμφαση στην εκλογή του νέου Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, Κριστόφ Σαντεπί, έπειτα από πρωτοβουλία του Γάλλου αξιωματούχου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν, ότι η Ευρώπη πρέπει να γίνει πιο ελκτική στους πολίτες της, ο κ. Δραγασάκης εκτίμησε ότι η θέση αυτή δημιουργεί την προσδοκία για μία νέα ατζέντα προτεραιοτήτων. Προϋπόθεση γι’ αυτό, επισήμανε, είναι η δέσμευση σε πολιτικές σύγκλισης και ενίσχυσης της κοινωνικής Ευρώπης και όχι απόκλισης ή διεύρυνσης των ανισοτήτων, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ως προς το ελληνικό χρέος, σημείωσε ότι οι δηλώσεις του νέου Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας για αναδιάρθρωσή του είναι σημαντικές, διότι συνιστούν αναγνώριση του προβλήματος, η άμεση αντιμετώπιση του οποίου θα είναι θετική τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.

Ακόμη, ο κ. Δραγασάκης και ο κ. Σαντεπί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τη διαδικασία εκσυγχρονισμού και βελτίωσης της απόδοσης της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης, στο πλαίσιο και της τεχνικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκε η διαχρονική σχέση και η στενή συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Γαλλία, όπως και η βεβαιότητα ότι αυτές θα διατηρηθούν και θα ενισχυθούν.

Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η προοπτική που διανοίγει η επικείμενη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και το κλίμα σταθερότητας που εδραιώνεται στην ελληνική οικονομία δημιουργούν σημαντικές προϋποθέσεις για την περαιτέρω τόνωση και προσέλκυση γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα, το επόμενο διάστημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter