Δραγασάκης: Στρατηγική μας θέση ο συνασπισμός προοδευτικών δυνάμεων

Δραγασάκης: Στρατηγική μας θέση ο συνασπισμός προοδευτικών δυνάμεων

Σαφές πολιτικό άνοιγμα στο Κίνημα Αλλαγής έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο συνέδριο του Κινήματος, εκπροσωπώντας το κυβερνόν κόμμα. Και περιέγραψε ως στρατηγική θέση του ΣΥΡΙΖΑ, διαχρονικά, από όταν ήταν ακόμα ένα μικρό κόμμα μέχρι και σήμερα, έναν «αστερισμό», όπως είπε, έναν συνασπισμό προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Ο κ. Δραγασάκης, μάλιστα, ξεκίνησε την ομιλία του, ανατρέχοντας στις πολλές στιγμές συνεργασίες που είχε και ο ίδιος προσωπικά με το ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και στον Γιώργο Γεννηματά. Και έκανε λόγο για τις πολιτικές αρχές και αξίες, στη βάση των οποίων θα εντοπίσει το πολιτικό σύστημα τα κρίσιμα διλήμματα της εποχής, προσθέτοντας ότι τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, «οι αποφάσεις μας θα καθορίσουν το μέλλον για τα πολλά επόμενα χρόνια».

Τόνισε ότι σήμερα περνάμε σε μεταμνημονιακή φάση και υπογράμμισε ότι οι συγκυριακές διαχωριστικές γραμμές, όπως το μνημόνιο-αντιμνημόνιο, που είχε όμως περιεχόμενο τότε, υποχωρούν και έρχονται πλέον στην επιφάνεια άλλες, όπως αυτές ανάμεσα στην πρόοδο και την συντήρηση.

Το ζητούμενο σήμερα, ανέφερε ο Γιάννης Δραγασάκης, είναι «η ρήξη με το παρελθόν που γέννησε την κρίση, το πώς θα θωρακίσουμε το μέλλον, με ποιες πολιτικές θα ανακουφίσουμε άμεσα όσους επλήγησαν περισσότερο από την κρίση, καθώς και με ποιες δυνάμεις και επιλογές θα δημιουργήσουμε την προοπτική που ζητά η κοινωνία και η νέα γενιά».

Αυτό που αποκαλούμε «παθογένειες του παρελθόντος» έχει βάθος και απαιτεί ριζικές αλλαγές και μετασχηματισμούς, δήλωσε και διευκρίνισε ότι είναι απαραίτητο να εξετάσουμε τόσο το ρόλο όσο και τις αντιλήψεις μας για το ρόλο του κράτους. Και κατέληξε ότι ο δικομματισμός στον οποίο αναφέρθηκε η Φώφη Γεννηματά, είναι στην ουσία ένας «πολιτικός διπολισμός», τονίζοντας ότι στην εποχή μας υπάρχουν κόμματα που δημιουργούνται – όπως το Κίνημα Αλλαγής – και άλλα που εξαφανίζονται…

Ο Γιάννης Δραγασάκης χαρακτήρισε ως «ειλικρινή απάντηση στρατηγικού χαρακτήρα» στο συνέδριο του Κινήματος, την πάγια στρατηγική θέση του ΣΥΡΙΖΑ για έναν συνασπισμό προοδευτικών δυνάμεων στη χώρα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter