Δράκος των ασανσέρ: Νέα καταδίκη, 21 χρόνια μετά για φόνο

Δράκος των ασανσέρ: Νέα καταδίκη, 21 χρόνια μετά για φόνο

Εικοσιένα χρόνια μετά αναβίωσε στο ακροατήριο του Κακουργιοδικείου της Αθήνας η ανατριχιαστική δράση του αποκαλούμενου τη δεκαετία του ‘ 90 ως ο “δράκος των ασανσέρ”.

Ο Χρήστος Γκίλης, για τον οποίο πρόκειται, και ο οποίος είχε αποτελέσει τον φόβο και τον τρόμο των γυναικών, μέχρι τη σύλληψη και καταδίκη του για βιασμούς και ληστείες, κάθισε ξανά στο εδώλιο για να δικαστεί ως ο δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας ενός άντρα 21 μόλις ετών, τον Μάιο του 1996.

Του επιβλήθηκε εκ νέου ισόβια κάθειρξη, ο ίδιος ωστόσο αρνείται ότι έχει σχέση με αυτή τη δολοφονία.

Υπενθυμίζεται ότι ως “δράκος των ασανσέρ” που είχε γίνει ο χειρότερος εφιάλτης των 28 γυναικών οι οποίες είχαν δεχτεί την επίθεση του, είχε καταδικαστεί για βιασμούς και ληστείες σε ποινή κάθειρξης 179 χρόνια (εκτιτέα τα 25 έτη).

Σήμερα, το Μικτό Ορκωτό της Αθήνας τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη, για την δολοφονία τον Μάιο του 1996 στο Λόφο του Λυκαβηττού του 21χρονου, Νικήτα Κορωνιού, μπροστά στα μάτια της κοπέλας του.

Το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του κατά πλειοψηφία 5-2 (δύο ένορκοι είχαν την άποψη πως θα πρέπει να απαλλαγεί λόγω αμφιβολιών). Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο μετά από δύο δεκαετίες καθώς με τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας η ΔΕΕ κατάφερε να ταυτοποιήσει στο πρόσωπο του Γκίλη ένα αποτύπωμα αριστερής παλάμης που είχε εντοπιστεί τότε στο αυτοκίνητο του άτυχου θύματος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το θύμα και η κοπέλα του είχαν θέσει σε κίνηση το αυτοκίνητό τους όταν αντιλήφθηκαν να τους παρακολουθούν τρεις άγνωστοι. Ο νεαρός άνδρας, θέλοντας να προφυλάξει τη συνοδό του, βγήκε από το αυτοκίνητο και μετά από διαπληκτισμό δέχθηκε χτύπημα με μαχαίρι.

ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ

Η εισαγγελέας της έδρας χαρακτήρισε το παλαμικό αποτύπωμα που εντοπίστηκε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου όπου έπεσε νεκρός ο 21χρονος “αδιαμφισβήτητο αποδεικτικό στοιχείο που αποδεικνύει πως ο κατηγορούμενος βρέθηκε στο σημείο”.

Όπως ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός, ο κατηγορούμενος “είναι με βεβαιότητα ο δράστης” τονίζοντας μάλιστα σε μια αποστροφή του λόγου της ότι ο δράστης “θα μπορούσε να είναι πιο ειλικρινής στην απολογία του απέναντι στο δικαστήριο και τη μνήμη του νεκρού”.

“ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟ”

Ο ίδιος ο Χρήστος Γκίλης στην απολογία του υποστήριξε πως δεν ήξερε πως βρέθηκε το ίχνος, ότι δεν είχε πάει ποτέ στον Λυκαβηττό, ενώ αναφερόμενος στο παρελθόν του, είπε:

“Κατηγορήθηκα μόνο για ένα βιασμό και δυο απόπειρες, έφαγα 170 χρόνια φυλακή διότι είχα κάνει πολλές ληστείες. Όταν αποφυλακίστηκα το 2008 δούλευα σε μια εταιρία εκδηλώσεων και μετά μου χρέωσαν κάποιες άλλες υποθέσεις με κλοπές τσαντών και για αυτό μπήκα πάλι μέσα”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter