Δρίτσας: Και ο Τσοχατζόπουλος μίλαγε για σκευωρία…

Δρίτσας: Και ο Τσοχατζόπουλος μίλαγε για σκευωρία…

Απασφάλισε από το βήμα της Βουλής ο Θοδωρής Δρίτσας κατά της ΝΔ και της ΔΗΣΥ για την στάση, την επιχειρηματολογία και την φρασεολογία των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης αναφορικά με το Novartis – Gate.

Σε ένα από τα σπάνια κοινοβουλευτικά του ξεσπάσματα, ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis έδωσε μία ολιστική απάντηση στις αιτιάσεις και τις κατηγορίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης και κυρίως των παρατάξεων όπου στελέχη τους εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Κάνοντας μία αναδρομή στα πεπραγμένα αντίστοιχων Επιτροπών με αυτή της Novartis, ο κ. Δρίτσας υπενθύμισε ότι για την υπόθεση του Βατοπεδίου δεν ετέθη θέμα αρμοδιότητας για τη δωροδοκία και γι’ αυτό απηλλάγησαν τα πολιτικά πρόσωπα. «Στα υποβρύχια, η Επιτροπή αρνήθηκε ρητά να εξετάσει την αρμοδιότητα και την παραγραφή και τότε οδηγήθηκε στο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο έκανε την πρώτη τομή το 2011» είπε αναφερόμενος στην εξαίρεση του αδικήματος της νομιμοποίησης «μαύρου» χρήματος από την ερμηνεία του νομοθετικού πλαισίου για τις ποινικές ευθύνες υπουργών. «Ο κ. Τσοχατζόπουλος, τότε, το επιχείρημα της σκευωρίας επικαλείτο, και δεν ήταν ο μόνος, τον σιγοντάριζαν και πολλά ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ» τόνισε και προειδοποίησε πως όποιος εκστομίζει το ίδιο επιχείρημα, θα κληθεί να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας χαρακτήρισε «αστειότητα» το σενάριο που θέλει την κυβέρνηση να έστησε την υπόθεση της Novartis, καθώς δύο χρόνια τώρα διεξάγεται σχετική δικαστική διερεύνηση στις ΗΠΑ και στην ΕΕ. «Βεβαίως και είναι σκάνδαλο του αιώνα» επισήμανε, υποστηρίζοντας την θέση που είχε εκφράσει ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Έψεξε δε τη ΝΔ για τις ενστάσεις που προβάλλει αναφορικά με την κατάρτιση του ψηφοδελτίου της σημερινής ψηφοφορίας, εξηγώντας ότι ο χειρισμός της υπόθεσης Novartis είναι ίδιος με την περίπτωση Παπαντωνίου, κατά την οποία αξιωματική αντιπολίτευση και ΠΑΣΟΚ είχαν συναινέσει. «Να βρούμε διόδους ερμηνείας του άρθρου 86 μέχρι να το αναθεωρήσουμε ώστε η Δικαιοσύνη να αναλαμβάνει τη δικαστική διερεύνηση για τα πολιτικά πρόσωπα και χωρίς τους προνομιακούς χρόνους παραγραφής» σημείωσε, αποκαλώντας παράλληλα «χυδαιότητα» και «όνειδος» τη διαδικασία των Προανακριτικών Επιτροπών για το δημόσιο και κοινοβουλευτικό βίο, όπως αυτές συντελούνταν κατά το παρελθόν.

Απαντώντας στον Μάκη Βορίφη, ο Θοδωρής Δρίτσας ξεκαθάρισε ότι προκύπτουν πολλές ενδείξεις κατά των αναφερόμενων πολιτικών προσώπων από τη δικογραφία. «Το ότι δεν τις επικαλούμαστε κ. Βορίδη -όχι μόνο για τον κ. Γεωργιάδη- είναι γιατί δεν πρέπει να πούμε. Ή θα παίξουμε στο άθλιο παιχνίδι της συκοφάντησης και μιας φρούδας επικοινωνίας ή θα είμαστε σοβαροί και θα κάνουμε αυτό που κάναμε» απάντησε στον εισηγητή της ΝΔ, λέγοντάς ακόμα ότι η ΝΔ το «έσκασε» από την Επιτροπή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter