Δυσφορία Μαξίμου για Αντωνοπούλου, αναμένονται εξελίξεις

Δυσφορία Μαξίμου για Αντωνοπούλου, αναμένονται εξελίξεις

Τη δυσφορία του πρωθυπουργού για το θέμα της επιδότησης ενοικίου που εισέπραττε η αναπληρώτρια υπουργός εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, δημοσιοποίησε το πρωί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μάλιστα ο κ. Τζανακόπουλος αποκάλυψε και τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στην κα. Αντωνοπούλου για το θέμα μέσω του οποίου ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη διαφωνία του με τη χρήση της διάταξης (του 2015) όπου δίνει το δικαίωμα σε βουλευτές και υπουργούς εκτός Αττικής να εισπράττουν επίδομα κατοικίας και μάλιστα χωρίς εισοδηματικά κριτήρια αφού σε αυτήν την περίπτωση όλοι θα περνούσαν κάτω από τον πήχυ.

«Ο Πρωθυπουργός έχει μιλήσει με την αναπληρωτή υπουργό, της μετέφερε ότι δεν θεωρεί ορθό το γεγονός ότι έγινε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης από εκεί και πέρα περιμένουμε και την δική της τοποθέτηση. Με αυτή την έννοια δεν θέλω να κάνω κανένα περαιτέρω σχόλιο. Η γνώμη του Πρωθυπουργού είναι ότι δεν έπρεπε να γίνει χρήση της συγκεκριμένης διάταξης. Η σημερινή κυβέρνηση έχει δείξει με σειρά ενεργειών της ότι προσπαθεί να εξορθολογήσει τα συστήματα των αμοιβών τόσο των βουλευτών, όσο και των υπουργών με διατάξεις που αφορούν τη φορολογική εξίσωση μεταξύ πολιτικών και όλων των υπολοίπων πολιτών. Έχουμε πάρει πολύ συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή και νομίζω ότι αυτό είναι το κεντρικό στίγμα της κυβέρνησης», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Τζανακόπουλου.

Σύμφωνα πάντως με το ρεπορτάζ εντός της ημέρας αναμένονται εξελίξεις από την πλευρά της κας Αντωνοπούλου.

Αυτήν την ώρα συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου όπου αναμένεται να συζητηθεί και αυτό το θέμα. Βασικό πάντως θέμα συζήτησης είναι η κινήσεις το επόμενο καθοριστικό τετράμηνο όπου θα κριθεί τόσο η επόμενη ημέρα της Ελληνικής οικονομίας όσο και τα μεγάλα εθνικά θέματα μαζί φυσικά με τη διερεύνηση σκανδάλων όπως αυτό της Novartis.

Τέλος, η υπόθεση της κας Αντωνοπούλου σε συνδυασμό με το πρόβλημα υγείας του Γιάννη Μουζάλα, (παραμένει στο νοσοκομείο με υπερκόπωση) επανέφερε τα σενάρια ενός διορθωτικού ανασχηματισμού. Ωστόσο από το Μαξίμου το μήνυμα είναι ότι για τα ζητήματα αυτά αποφασίζει ο πρωθυπουργός και μόνο εκείνος γνωρίζει.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter