‘Εβαλαν μητέρα να αποδείξει ότι θήλαζε, επειδή ταξίδευε χωρίς το μωρό, αλλά με θήλαστρο!

‘Εβαλαν μητέρα να αποδείξει ότι θήλαζε, επειδή ταξίδευε χωρίς το μωρό, αλλά με θήλαστρο!

Μία γυναίκα από τη Σιγκαπούρη υπέβαλε καταγγελία εις βάρος της γερμανικής αστυνομίας επειδή, όπως υποστηρίζει, κλήθηκε από τις αρχές ασφαλείας αεροδρομίου της Φρανκφούρτης να πιέσει το στήθος της για να αποδείξει ότι θηλάζει, σύμφωνα με το BBC.

Όπως είπε στο BBC η Γκαγιαθίρι Μπόουζ η εμπειρία ήταν “εξευτελιστική” και θα στραφεί επισήμως νομικά εναντίον της αστυνομίας.

Η ίδια περιγράφει ότι η αστυνομία στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης την θεώρησε ύποπτη επειδή έφερε μαζί της θήλαστρο ενώ ταξίδευε χωρίς μωρό. Η γερμανική αστυνομία, πάντως, αρνήθηκε να σχολιάσει στο BBC την καταγγελία της, είπε όμως ότι τέτοιου είδους μέτρα λαμβάνονται “σαφώς” στο πλαίσιο διαδικασίας ρουτίνας.

Η γυναίκα, η οποία ταξίδευε μόνη της, είπε ότι την περασμένη Πέμπτη ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε πτήση για το Παρίσι όταν την σταμάτησαν κατά τον έλεγχο από το μηχάνημα ανίχνευσης στο γερμανικό αεροδρόμιο.

Όταν η χειραποσκευή της 33χρονης, στην οποία μετέφερε το θήλαστρο, πέρασε από το μηχάνημα, οι αρχές της υπέβαλαν ερωτήσεις.

“Ο τόνος της φωνής τους είχε μια δυσπιστία. ‘Θηλάζετε;’. Τότε που είναι το μωρό σας; Το μωρό σας είναι στη Σιγκαπούρη;”.

Οι αστυνομικοί δεν φάνηκε να την πιστεύουν, όπως λέει η ίδια, όταν επέμεινε ότι η συσκευή ήταν θήλαστρο. Κράτησαν το διαβατήριό της και στη συνέχεια την οδήγησαν σε ένα δωμάτιο, όπου μια γυναίκα αστυνομικός της έκανε και άλλες ερωτήσεις. Εκεί της ζήτησε να αποδείξει ότι θηλάζει, λέει η Μπόουζ.

“Μου ζήτησε να ανοίξω την μπλούζα μου και να της δείξω το στήθος μου. Στη συνέχεια με ρώτησε πως και δεν έχω τοποθετήσει κάτι πάνω στο στήθος μου εφόσον θηλάζω. Και απάντησα ότι δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να βάλεις μόνιμα πάνω του, συνήθως βάζουμε στη θηλή το θήλαστρο και αυτό δουλεύει από μόνο του”.

Μάνατζερ σε μεταφορική εταιρεία και μητέρα ενός τρίχρονου παιδιού και ενός βρέφους επτά μηνών, η Μπόουζ λέει ότι δέχτηκε και πίεσε το στήθος της. “Βρισκόμουν σε σοκ, έκανα τις κινήσεις. Ήμουν εντελώς μόνη και δεν ήμουν σίγουρη τι θα μπορούσε να μου συμβεί αν αποφάσιζαν να μου δημιουργήσουν πρόβλημα”.

“Μόνο όταν βγήκα από το δωμάτιο άρχισα να αντιλαμβάνομαι τι είχε μόλις συμβεί. Με πήραν τα κλάματα, ήμουν φοβερά αναστατωμένη”.

Σύμφωνα με την ίδια, οι αστυνομικοί εξέτασαν το θήλαστρο προτού της επιστρέψουν το διαβατήριο και στη συνέχεια της επέτρεψαν να επιβιβαστεί στην πτήση για Παρίσι. Εκείνη ζήτησε το όνομα της αστυνομικού, η οποία της το έγραψε σε μία κόλλα χαρτί.

Όπως λέει η Μπόουζ, το περιστατικό το οποίο διήρκεσε σχεδόν 45 λεπτά ήταν “εξευτελιστικό” και “πολύ τραυματικό”.

“Όταν τελικά με απάλλαξαν, τους είπα ότι δεν είναι τρόπος αντιμετώπισης αυτός. Είπα ΄Ξέρετε τι μου κάνατε; με κάνατε να δείξω το στήθος μου;”. “Η αστυνομικός απάντησε ‘ΟΚ, τώρα τελείωσε, παρακαλώ φύγετε’. Ήταν τελείως αδιάφορη, δεν φάνηκε να έχει τύψεις ή ενσυναίσθηση”.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter