Έδιωξαν τον Ρουβίκωνα από τη Φιλοσοφική σχολή Αθηνών οι πανεπιστημιακοί (Photo)

Έδιωξαν τον Ρουβίκωνα από τη Φιλοσοφική σχολή Αθηνών οι πανεπιστημιακοί (Photo)

Παρελθόν από το κτήριο της Φιλοσοφικής Σχολής αποτελεί ο Ρουβίκωνα αφού οι πανεπιστημιακοί του έκαναν σήμερα «έξωση» από το γραφείο που είχε καταλάβει στο κτήριο της Φιλοσοφικής Σχολής.

Σε ανακοίνωσή του το ΕΚΠΑ αναφέρει πως «η πανεπιστημιακή κοινότητα προασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία, την αξιοπρέπειά της και την απρόσκοπτη λειτουργία της. Ο χώρος 516 βρίσκεται στη διάθεση της Φιλοσοφικής Σχολής».

Τα μέλη του Ρουβίκωνα είχαν καταλάβει την περασμένη Τετάρτη τον χώρο 516 προχωρώντας σε σχετική ανακοίνωση μέσω Facebook.

Η ανακοίνωση του ΕΚΠΑ συνοδεύεται από δυο φωτογραφίες με καθηγητές του πανεπιστημίου οι οποίοι στέκονται με πανό έξω από την αίθουσα 516 της Φιλοσοφικής

Ο Ρουβίκωνας ανακοίνωσε πριν από μερικές μέρες ότι άνοιξε για πρώτη φορά στέκι στη Φιλοσοφική Σχολή και μάλιστα τόνιζε σε ανάρτησή του στο Facebook πως «εδώ και χρόνια σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας δραστηριοποιούνται διάφορες πολιτικές παρατάξεις και συλλογικότητες, οι οποίες κατά κανόνα διαθέτουν και το δικό τους χώρο/στέκι».

Εχθές μάλιστα απηύθυναν κάλεσμα στους φοιτητές να καταγγείλουν καθηγητές που τα… παίρνουν ή που ζητούν σεξουαλικά ανταλλάγματα απευθύνει μέσω Facebook το μέλος του Ρουβίκωνα, Γιώργος Καλαϊτζίδης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter