ΕΕΦΑ: Ικανοποίηση για την ρύθμιση σχετικά με την αυτόνομη θέρμανση

ΕΕΦΑ: Ικανοποίηση για την ρύθμιση σχετικά με την αυτόνομη θέρμανση

Την ικανοποίησή της για την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση αναφορικά με την τοποθέτηση ανεξάρτητων μονάδων θέρμανσης στα διαμερίσματα, εκφράζει η Ένωση Επαγγελματιών Φυσικού Αερίου.

Η ΕΕΦΑ ερμηνεύει ότι με τη διάταξη αυτή, δεν θα απαιτείται έγκριση ή απόφαση της γενικής συνέλευσης, για την τοποθέτησή τους, καθιστώντας έτσι σημαντικά πιο άμεση, εύκολη και ευνοϊκή την αυτόνομη σύνδεση ενός διαμερίσματος με το δίκτυο φυσικού αερίου.

«Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης, χιλιάδες νοικοκυριά αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες που έχουν επίπτωση στη δυνατότητά τους να λειτουργήσουν τις κεντρικές θερμάνσεις των πολυκατοικιών και κατ’ επέκταση να θερμανθούν. Τα μέλη της ΕΕΦΑ αντιμετωπίζουν καθημερινά το συγκεκριμένο θέμα προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν τα νοικοκυριά που θέλουν να αποκτήσουν αυτόνομο σύστημα θέρμανσης με φυσικό αέριο, ωστόσο η ασυμφωνία μεταξύ των ιδιοκτητών δυσχεραίνει τη διαδικασία και τελικά αδυνατούν να αποδεσμευτούν», αναφέρει η Ένωση.

Τονίζει δε τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου (μειωμένο κόστος σε σχέση με το πετρέλαιο και το ηλεκτρικό ρεύμα, άμεση διαθεσιμότητα του καυσίμου, μειωμένες εκπομπές ρύπων) όπως και την τόνωση της αγοράς των επαγγελματιών φυσικού αερίου, που αφορά περί τις 4.500 θέσεις εργασίας στην Αττική.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter