Έφη Αχτσιόγλου: Τροχοπέδη για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τα εργασιακά το ΔΝΤ

Έφη Αχτσιόγλου: Τροχοπέδη για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τα εργασιακά το ΔΝΤ

Κομβικού χαρακτήρα ζήτημα η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων για την ελληνική κυβέρνηση και τους εργαζόμενους, επισήμανε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου στην 30λεπτη σημερινή τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τη Γερμανίδα ομόλογό της Αντρέα Νάλες

Η Ελληνίδα υπουργός τόνισε επίσης την «αρνητική» στάση του ΔΝΤ αναφέροντας ότι αποτελεί τροχοπέδη για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η εν εξελίξει διαπραγμάτευση ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους πιστωτές της στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, στο σκέλος που αφορά της εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε στην κ. Νάλες ότι υπέρ των ελληνικών θέσεων τάσσονται: Το πόρισμα της διεθνούς επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO), καθώς και κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες της ΕΕ.

Η ανταπόκριση της κ. Νάλες ήταν θετική, όπως αναφέρεται από το υπουργείο Εργασίας, σχετικά με την κομβική θέση που κατέχουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter