ΕΦΚΑ: Έρχεται επανέκδοση ειδοποιητηρίων

ΕΦΚΑ: Έρχεται επανέκδοση ειδοποιητηρίων

Στην επανέκδοση ειδοποιητηρίων για τις εισφορές του Φεβρουαρίου προσανατολίζεται το υπουργείο Εργασίας. Στόχος να διορθωθούν μια σειρά από λάθη που έχουν εντοπιστεί και τα οποία οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) δεν κατάφεραν να αποφύγουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έλαβαν ειδοποιητήρια έως και μικρομέτοχοι εταιριών που είναι συνταξιούχοι και δηλώνουν στην Εφορία τυχόν μερίσματα από μετοχές που διαθέτουν… 

Παρά το γεγονός ότι οι εγκύκλιοι που δημοσιεύονται είναι συνεχείς (μόλις χθες ανακοινώθηκαν άλλες τρεις, για ελεύθερους επαγγελματίες – ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, για ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ και για ασφαλισμένους του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ), παρά το γεγονός ότι ενεργοποιήθηκε και η ηλεκτρονική «πύλη», για να αναγγέλλονται από τους εργοδότες οι συμβάσεις εργασίας για τους εργαζόμενους που έχουν και οι οποίοι αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ), εντούτοις είναι τόσα πολλά τα «θολά» σημεία του τρόπου καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, που είναι πιθανό να χρειαστεί επανέκδοση αυτών του Φεβρουαρίου.

Πρόβλημα υπάρχει επίσης και με τη μη γνωστοποίηση των εισφορών που αφορούν την επικούρηση και το εφάπαξ, οι οποίες επίσης δεν έχουν ανακοινωθεί. Όπως άφησε να εννοηθεί χθες η γγ Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Στέλλα Βρακά, με δηλώσεις της στο διαδίκτυο, είναι πιθανό οι εισφορές αυτές να προστεθούν σε εκείνες της κύριας ασφάλισης και της υγείας, που αφορούν τον μήνα Μάρτιο. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter