ΕΦΚΑ: Στην αφετηρία βρίσκονται τα πρώτα ειδοποιητήρια

ΕΦΚΑ: Στην αφετηρία βρίσκονται τα πρώτα ειδοποιητήρια

Στην τελική ευθεία μπαίνει η έναρξη της διαδικασίας αποστολής των ειδοποιητηρίων με τις «τσουχτερές» ασφαλιστικές εισφορές για 1,4 εκατ. ασφαλισμένους (ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες).

Το υπουργείο Εργασίας θα επιδιώξει, πιθανότατα εντός της ημέρας, να αρχίσει την σταδιακή ανάρτηση των στοιχείων των δικαιούχων, μαζί με τα πρώτα ειδοποιητήρια. Οι ασφαλισμένοι διαθέτοντας τον κωδικό taxisnet τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ θα μπορούν να δουν τα ειδοποιητήρια, αν όχι από σήμερα, πιθανότατα από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Η διαδικασία ανάρτησης των ειδοποιητηρίων στο site του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΕΦΚΑ – www.efka.gov.gr) θα συνεχιστεί και όλες τις επόμενες ημέρες, με τέτοιο τρόπο ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος να «πέσει» το σύστημα. Η ταχυδρομική αποστολή των ειδοποιητηρίων δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν από το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών έχουν όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ – μπλοκάκι). Όμως εξαιρούνται όσοι έχουν κλείσει το μπλοκ τους έως 31 Δεκεμβρίου 2016. Ουσιαστικά, ο νέος νόμος υποχρεώνει στην καταβολή εισφορών μόνο όσους έχουν ενεργό ΔΠΥ από 1.1.17 και μετά. Η ασφάλιση είναι 20% για κλάδο σύνταξης και 6,95% για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Στις ειδικές περιπτώσεις όπου ο Φορέας Ασφάλισης έχει την ανάλογη παροχή, θα υπάρχει πρόσθετη εισφορά υπέρ επικούρησης (7%) και υπέρ εφάπαξ (4%). 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter