ΕΦΚΑ: Στο 64% η εισπραξιμότητα τον Ιανουάριο

ΕΦΚΑ: Στο 64% η εισπραξιμότητα τον Ιανουάριο

Την εισπραξιμότητα των εσόδων που ανήλθε στο 64% τον Ιανουάριο, κρίνει ως «θετική» η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Μάλιστα, με επίσημη ανακοίνωση, κάνει λόγο για ποσοστό που «εύλογα επιτρέπει αισιόδοξες εκτιμήσεις».

Αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι το 2016 η εισπραξιμότητα σε ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΟΓΑ δεν ξεπερνούσε το 50%, η διοίκηση του ΕΦΚΑ μπορεί να υπερηφανεύεται ότι κατάφερε, κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, περισσότεροι ασφαλισμένους να καταβάλλουν εμπρόθεσμα τις εισφορές τους.

Βέβαια, για να συμβεί κάτι τέτοιο, χρειάστηκε να δοθούν δύο παρατάσεις στην προθεσμία καταβολής εισφορών. Έστω και έτσι, την 31η Μαρτίου έληξε η προθεσμία καταβολής εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, μηνός Ιανουαρίου 2017. Επίσης, παρατάθηκαν και οι εισφορές του Φεβρουαρίου, μέχρι τις 13 Απριλίου.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, «η διαρκής προσπάθεια του προσωπικού για επιτάχυνση των διαδικασιών και επίλυση των θεμάτων που ανακύπτουν, σε συνδυασμό με την ανταπόκριση των ασφαλισμένων, εγγυώνται την περαιτέρω βελτίωση της εισπραξιμότητας».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter