«Έφυγε» ο Ευγένιος Γκέραρντ

«Έφυγε» ο Ευγένιος Γκέραρντ

Μαύρη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς «έφυγε»_x000D_
από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών ο Ευγένιος Γκέραρντ, προπονητής – σύμβολο για τον_x000D_
ΟΦΗ και όχι μόνο. 

Ο Ολλανδός τεχνικός, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, υπήρξε ο μακροβιότερος προπονητής στο πάγκο ελληνικής ομάδας. Από το 1985 μέχρι το 2000 κρατούσε το τιμόνι του ΟΦΗ, κατακτώντας το κύπελλο Ελλάδας το 1987.

Το 1993 ο «Γκεραρντάκης», όπως τον αποκαλούσαν οι κρητικοί, ήταν αυτός που οδήγησε τον ΟΦΗ στην ιστορική πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Κυπελλούχων αφήνοντας εκτός την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Ευγένιος Γκέραρντ γεννήθηκε στο Μπρούνσουμ της Ολλανδίας στις 7 Μαΐου 1940 και φοίτησε στη σχολή προπονητών της Κολωνίας, ενώ είχε και πτυχίο ψυχολογίας. Ως ποδοσφαιριστής έπαιξε στην ολλανδική Φορτούνα Σίταρντ και σταμάτησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 32 ετών. Το 1974 ανέλαβε βοηθός προπονητή της Ρόντα ΤΚΚ και συνολικά παρέμεινε στον πάγκο του συλλόγου για έντεκα χρόνια.

“Ήμουν για διακοπές στην Ρουμανία και Βουλγαρία, όταν τηλεφώνησε ο Καζανάκης στον μάνατζερ μου και ζήτησε να έρθω στην Ελλάδα. Θυμάμαι είχα ένα μικρό αυτοκίνητο το οποίο πήρα και με αυτό έφτασα στην Κρήτη όπου δεν ήξερα κανένα και δεν με ήξερε κανείς. Το ενδιαφέρον υπήρχε από την μέση της προηγούμενης σεζόν. Μου είχαν τηλεφωνήσει και τότε αλλά δεν είχε προχωρήσει η υπόθεση. Τους είχε μιλήσει για μένα ο Τσινός. Ήμουν βοηθός προπονητή στην Ρόντα και ήθελα πολύ να ανοίξω ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου», είχε πει για το πώς ήρθε στον ΟΦΗ ο Γκέραρντ, ο οποίος περιέγραψε και τι συνάντησε στο προπονητικό κέντρο της ομάδας: «Όταν πήγα να δω το προπονητικό κέντρο στο Λίντο είδα ένα γήπεδο γεμάτο με χόρτα και πέτρες. Είπα ότι δεν γίνεται να κάνουν προπόνηση οι παίκτες σε αυτό. Εκεί γεννήθηκε η ιδέα να αποκτήσει ο ΟΦΗ ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο. Πήγαμε στην Ελιά να δούμε μια έκταση αλλά τελικά αυτή η υπόθεση δεν προχώρησε. Αργότερα προέκυψε η περιοχή του Σκαφιδαρά που ήταν γεμάτη σκουπίδια και τελικά εκεί έγινε το Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο» .

Ο εκλιπών είχε καθίσει επίσης στο πάγκο της ΑΕΚ, του ΑΠΟΕΛ, του Ηρακλή και της Παναχαϊκής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter