Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Εγκάρδιο το κλίμα μεταξύ Κοτζιά και Αναστασιάδη

Απάντηση στα δημοσιεύματα πως οι σχέσεις τους βρίσκονται σε οριακό σημείο έδωσαν ο Νίκος Κοτζιάς και ο Νίκος Αναστασιάδης από τη Γενεύη.

Μετά από τη σύντομη ενημέρωση που έκανε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στους δημοσιογράφους δέχτηκε την εγκάρδια επίσκεψη του Προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος τον ευχαρίστησε και προσωπικά για τη στήριξή του στο τραπέζι της Διάσκεψης, πριν αναχωρήσουν οι δύο από τη Γενεύη.

«Κάποιος έβγαλε ότι τσακωνόμασταν οι δύο μας», είπε κ. Κοτζιάς, αναφερόμενος σε πρωινά δημοσιεύματα. «Εμείς;», αναρωτήθηκε, γελώντας, ο κ. Αναστασιάδης και πρόσθεσε: «Όχι μόνο δεν είπαμε λέξη μεταξύ μας, αλλά είμασταν απόλυτα συνεννοημένοι».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε τρελά πράγματα, αλλά δεν τα λαμβάνουμε υπόψη μας», ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης και τόνισε: «Υπήρχε απόλυτη συνεννόηση. Νίκο μου, εγώ έχω φτάσει σε ένα σημείο να βάζω από το ένα αυτί και να βγάζω από το άλλο. Η ουσία είναι μία, έχουμε συνεργασία που έπρεπε να έχουμε; Παραπάνω από οποιεσδήποτε άλλες κυβερνήσεις».

«Το θέμα που συζητάμε, εγγυήσεις και ασφάλεια, μαζί το φτιάξαμε», σημείωσε ο κ. Κοτζιάς και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τού απάντησε: «Και πώς ολοκληρώθηκε η πρόταση; Ήταν συνδυασμός της δικής σου ιδέας για το σύμφωνο φιλίας συν τα δικά μου που αφορούν τα υπόλοιπα».

Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα που ήθελαν τους δύο άνδρες να έχουν σοβαρό επεισόδιο καθώς διαφωνούσαν για τις κινήσεις στη διαπραγμάτευση με τους Τουρκοκύπριους. Ωστόσο, αμφότεροι σήμερα σε τοποθετήσεις τους διέψευσαν κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα, ενώ πριν από λίγο στον επίσημο λογαριασμό του Υπουργείου Εξωτερικών ανέβηκε tweet με φωτογραφία των δύο ανδρών να συζητούν χαμογελαστοί και λεζάντα "Αρραγές το μέτωπο Ελλάδας-Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.