Εγκρίθηκε η αποχώρηση των Γερμανών στρατιωτών από το Ιντσιρλίκ

Εγκρίθηκε η αποχώρηση των Γερμανών στρατιωτών από το Ιντσιρλίκ

Η ομοσπονδιακή κάτω Βουλή της Γερμανίας (Μπούντεσταγκ) ενέκρινε σήμερα την αποχώρηση των Γερμανών στρατιωτών από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία, έπειτα από την άρνηση της Άγκυρας να επιτρέψει σε Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν τους 280 στρατιώτες της Μπούντεσβερ (γερμανικός στρατός) που έχουν αναπτυχθεί εκεί.

Η Τουρκία είχε αρνηθεί στους Γερμανούς βουλευτές να πραγματοποιήσουν μια επίσκεψη ρουτίνας στη βάση αυτή του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι το Βερολίνο χρειάζεται πρώτα να βελτιώσει την στάση του προς την Τουρκία.

«Η Μπούντεσταγκ εκφράζει την λύπη της που δεν εκπληρώνονται οι συνθήκες για τη συνέχιση της ανάπτυξης της Μπούντεσβερ στο Ιντσιρλίκ», υπογράμμισε η γερμανική βουλή στην απόφασή της.

Όπως υπογραμμίζει το κείμενο της απόφασης, θα προχωρήσει άμεσα η μεταφορά των 280 στρατιωτών από το Ιντσιρλίκ σε μια αεροπορική βάση στην Ιορδανία.

Οι βουλευτές θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε γερμανικά στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στο εξωτερικό για να εκπληρώνουν το συνταγματικό τους καθήκον, σημειώνεται.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter