Εγκρίθηκε η εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. από τον ESM

Εγκρίθηκε η εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. από τον ESM

Εγκρίθηκε από τον ESM αργά το βράδυ της Πέμπτης (σ.σ. ώρα Ελλάδος) η δόση των 800 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Ελληνικού δημοσίου προς τους ιδιώτες. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ESM, η δόση θα εκταμιευτεί σε έναν ειδικό λογαριασμό για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η απελευθέρωση των πόρων αποφασίστηκε μετά την θετική αξιολόγηση των θεσμών σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειώσει η ελληνική κυβέρνηση στην εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Με ικανοποίηση διαπιστώνω την συνεχή δέσμευση της Ελλάδας στην εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Το ποσό της μείωσης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους τελευταίους μήνες σημαίνει πως η Ελλάδα υπεραπέδωσε του στόχου που είχε τεθεί στο πρόγραμμα και αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας. Ελπίζω να συνεχιστεί η καλή συνεργασία μας με την ελληνική κυβέρνηση, ώστε η τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος του ESM να ολοκληρωθεί έγκαιρα» δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ. 

Μετά την εκταμίευση που εγκρίθηκε σήμερα, η οικονομική βοήθεια του ESM προς την Ελλάδα θα ανέλθει στα 40,2 δισ. ευρώ, από το πρόγραμμα των 86 δισ. ευρώ. Ο ESM και ο EFSF έχουν εκταμιεύσει ως τώρα 182 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, καθιστώντας τα δύο ταμεία τον μεγαλύτερη πιστωτή της Ελλάδας. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικά Θέματα, Πιέρ Μοσκοβισί χαιρέτισε την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα. «€800 εκατ. για την Ελλάδα μετά τα €7,7 δισ. του Ιουνίου. Τηρούνται οι αμοιβαίες δεσμεύσεις.Ας προχωρήσουμε προς την ολοκλήρωση του προγράμματος το καλοκαίρι 2018», έγραψε στο Twitter ο κ. Μοσκοβισί.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter