«Είδα τον Χίτλερ στην Κολομβία το 1955»: Όταν στη CIA έφτασαν πληροφορίες ότι ο Αδόλφος ζει

«Είδα τον Χίτλερ στην Κολομβία το 1955»: Όταν στη CIA έφτασαν πληροφορίες ότι ο Αδόλφος ζει

Ερωτήματα αναφορικά με το τέλος του ανθρώπου που υπήρξε εμπνευστής και επικεφαλής της πιο διεστραμμένα δολοφονικής μηχανής που γνώρισε η ανθρωπότητα, του Αδόλφου Χίτλερ, είχαν γεννήσει στα μέσα της δεκαετίας του 1950 στους κόλπους της CIA πληροφορίες από αμερικανούς πράκτορες στη Λατινική Αμερική.

Αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της CIA αναφορικά με τη δολοφονία του Αμερικανού προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι δείχνουν ότι το 1955 ένας πράκτορας ενημέρωσε την υπηρεσία ότι ο Αδόλφος Χίτλερ είναι ζωντανός και διαβιεί στη Λατινική Αμερική.

Στο σημείωμα που στάλθηκε στον επικεφαλής της Διοίκησης Δυτικού Ημισφαιρίου της CIA αναφερόταν ότι ο πράκτορας ήρθε σε επαφή με έναν «έμπιστο φίλο» ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάσταση του Αδόλφου Χίτλερ.

«Ο CIMELODY-3 ήρθε σε επαφή στις 29 Σεπτέμβρη 1955 με έναν έμπιστο φίλο, το όνομα του οποίου προτιμά να μην αποκαλύψει. Ο φίλος του CIMELODY-3 ανέφερε ότι κατά στο τέλος του Σεπτέμβρη του 1955 ο Φίλιπ Σιτροέν, πρώην αξιωματικός των SS, του εκμυστηρεύτηκε ότι ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν ακόμα ζωντανός».

«Ο Σιτροέν υποστήριξε ότι επικοινωνούσε με τον Χίτλερ τουλάχιστον μία φορά τον μήνα στην Κολομβία, κατά το ταξίδι του από το Μαρακάιμπο της Βενεζουέλας».

«Ο Σιτροέν ανέφερε στον φίλο του CIMELODY-3 ότι είχε τραβήξει φωτογραφία τον Χίτλερ, και μάλιστα όχι πολύ καιρό πριν, ωστόσο δεν του την έδειξε. Πάντως σε νεότερο σημείωμα ο πράκτορας της CIA ανέφερε ότι κατάφερε να περιέλθει στην κατοχή του η φωτογραφία στην οποία αναφερόταν ο Σιτροέν».

«Ανέφερε ακόμα ότι ο Χίτλερ άφησε την Κολομβία για την Αργεντινή γύρω στον Γενάρη του 1955. Ο Σιτροέν σχολίασε μάλιστα ότι, καθώς είχαν περάσει περισσότερα από 10 χρόνια από το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου, οι σύμμαχοι δεν θα μπορούσαν πλέον να τον δικάσουν ως εγκληματία πολέμου».

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, σε έρευνα στα αρχεία της υπηρεσίας που πραγματοποίησε ο επικεφαλής του τοπικού γραφείου της CIA βρήκε κι άλλες αναφορές ότι ο Χίτλερ ζούσε καθώς και ότι υπήρχε ολόκληρη αποικία πρώην Ναζί στελεχών στη Νότια Αμερική. Πηγή των πληροφοριών αυτών ήταν και πάλι ο Σιτροέν.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το Sputnik, το γεγονός ότι όλες οι αναφορές προέρχονταν από μία και μόνο πηγή ενώ θα απαιτούταν τεράστια προσπάθεια και πόροι για να διερευνηθεί η αξιοπιστία των εν λόγω ισχυρισμών, οδήγησαν στην απόφαση η αναφορά να μπει στο αρχείο.

Ο Χίτλερ αυτοκτόνησε στις 30 Απριλίου του 1945 στο Βερολίνο, λίγες μέρες πριν την άνευ όρων παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας στη Σοβιετική Ένωση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter