Ειδικά πάρκινγκ αποκλειστικά για… γυναίκες οδηγούς προωθούν στην Κίνα (Photos)

Ειδικά πάρκινγκ αποκλειστικά για… γυναίκες οδηγούς προωθούν στην Κίνα (Photos)

Στα… κάγκελα είναι οι Κινέζες καθώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζονται άκρως αρνητικά και χαρακτηρίζουν ως σεξιστική ενέργεια, την απόφαση όλο και περισσότερων επιχειρήσεων να δημιουργούν νέες… υπερμεγέθεις θέσεις στάθμευσης αποκλειστικά για γυναίκες οδηγούς, που σε μερικές περιπτώσεις φέρουν και ως σήμανση μία γόβα στιλέτο.

Οι αμφιλεγόμενοι χώροι στάθμευσης των φωτογραφικών δημιουργήθηκαν στα πρατήρια καυσίμων Jiande και Tonglu της επαρχίας Zhejiang και είναι περίπου 3.2 μέτρα πλάτος ή περίπου όσο μιάμιση φορά το μέγεθος των «κανονικών» χώρων στάθμευσης.

Αποτελούν μέρος ενός αυξανόμενου αριθμού εξαιρετικά μεγάλων χώρων στάθμευσης που κάνουν την εμφάνισή τους τον τελευταίο καιρό σε όλη την Κίνα.

Πρόσφατα ανάλογα μεγάλους χώρους στάθμευσης για γυναίκες οδηγούς δημιούργησε και μεγάλο εμπορικό κέντρο σε περιοχή της Κίνας, με αποτέλεσμα και πάλι να ξεσπάσει σάλος για σεξισμό.

Με βάση όλα αυτά, πολλοί Κινέζοι και Κινέζες ισχυρίζονται πως ενισχύεται το στερεότυπο ότι οι γυναίκες είναι κακοί οδηγοί. Ωστόσο κάποιοι αντιτείνουν πως είναι ένας καλός σχεδιασμός.

Βέβαια, πολλοί χρήστες του Weibo, έσπευσαν να χαρακτηρίσουν τις θέσεις πάρκινγκ ως σεξιστικές και να υπερασπιστούν την ικανότητα των γυναικών οδηγών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter