Ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων ζητά ο Μαυρωτάς μετά τα επεισόδια στην Τούμπα

Ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων ζητά ο Μαυρωτάς μετά τα επεισόδια στην Τούμπα

Μετά από τα τραγελαφικά επεισόδια στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, ζητά να συγκληθεί ειδική συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη.

Κατά την επιστολή του κ. Μαυρωτά, το θέμα της συνεδρίασης θα αφορά την επάρκεια του νομοθετικού πλαισίου για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό, όπου θα κληθούν ο Υφυπουργός Αθλητισμού και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

«Μετά τα τελευταία ζοφερά γεγονότα στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα Superleague τα οποία οδήγησαν την Κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου Υφυπουργού Αθλητισμού στην επ’ αόριστον διακοπή του, η κοινωνία έχει την αίσθηση ότι το παιχνίδι δεν παίζεται μέσα στο γήπεδο από τους πραγματικούς πρωταγωνιστές που είναι οι ποδοσφαιριστές, αλλά παίζεται σε δικαστήρια, δικηγορικά γραφεία και αίθουσες συνεδριάσεων επιτροπών, τραυματίζοντας καίρια την αξιοπιστία του αθλήματος» σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Σεβαστάκης και προσθέτει:

«Με βάση τα γεγονότα αυτά παίρνω την πρωτοβουλία να σας ζητήσω να διεξαχθεί μια έκτακτη, ειδική συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων με θέμα την επάρκεια ή μη της νομοθεσίας σε σχέση με τα φαινόμενα βίας στον ελληνικό αθλητισμό και ειδικά στον επαγγελματικό αθλητισμό και εν προκειμένω στο ποδόσφαιρο».

Και καταλήγει με το εξής: «Η παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού και εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Superleague, Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας, Ελληνική Αστυνομία, Αθλητικός Εισαγγελέας ή και όποιων άλλων προταθούν) θα ήταν χρήσιμη και εποικοδομητική για μία ουσιαστική συζήτηση σε ένα μείζον πρόβλημα που ταλανίζει τον αθλητικό χώρο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter