Εικόνες απόλυτης καταστροφής άφησε πίσω της η φωτιά στο Περιστέρι – Τι λέει ο ιδιοκτήτης (Video)

Εικόνες απόλυτης καταστροφής άφησε πίσω της η φωτιά στο Περιστέρι – Τι λέει ο ιδιοκτήτης (Video)

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 5 τα ξημερώματα, σε αποθήκη με ηλεκτρικά είδη στην οδό Στυλιανού Γονατά, στο Περιστέρι.

Ο περιφερειάρχης Αττικής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αχιλλέας Τζουβάρας, δήλωσε ότι κάηκε ένα δωμάτιο από διαμέρισμα που είναι μεσοτοιχία με την αποθήκη ηλεκτρικών ειδών που τυλίχτηκε στις φλόγες στις 5:15 τα ξημερώματα.

Η μεγάλη πυρκαγιά στην αποθήκη ηλεκτρικών Καρώνης, στην οδό Στυλιανού Γονατά, ξέσπασε από άγνωστη αιτία και λόγω των εύφλεκτων υλικών επεκτάθηκε πολύ γρήγορα.

Μάλιστα, λόγω των air condition προκλήθηκαν και μικροεκρήξεις.




Ο πυκνός μαύρος καπνός γέμισε την περιοχή και οι κάτοικοι των γειτονικών σπιτιών κυριολεκτικά πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους και έντρομοι τα εγκατέλειψαν.

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στον ΑΝΤ1 δήλωσαν ότι γλύτωσαν στην τελευταία στιγμή καθώς ο πυκνός καπνός είχε μπει στα διαμερίσματά τους και δεν είχαν καταλάβει αρχικά τι συμβαίνει.

Για την ώρα η φωτιά δεν μπει μέσα στα σπίτια, όμως το γεγονός ότι είναι μεσοτοιχία εγκυμονεί κινδύνους.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

«Καταστράφηκα»

«Δεν έδωσα σημασία στο πρώτο χτύπημα. Στο δεύτερο έδωσα. Στο σπίτι ήμουν και κοιμόμουν. Καταστράφηκα», δήλωσε στο koutipandoras.gr ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, Νίκος Καρώνης.

Πρόσθεσε επίσης πως η επιχείρηση δεν ήταν ασφαλισμένη καθώς δεν είχαν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες εργασίες και πως το κτίριο είχε πυρασφάλεια αλλά δεν λειτούργησε.

Ψυγεία, πλυντήρια, κουζίνες, air conditions, καθώς και τα υλικά συσκευασίας που ήταν μέσα στην αποθήκη παραδόθηκαν στις φλόγες που ξέσπασε στο κτίριο.

Σύμφωνα με τον διοικητή στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Αττικής, υποστράτηγο Αχιλλέα Τζουβάρα, κάηκε ολοσχερώς το εμπόρευμα που υπάρχει στο ισόγειο. Παράλληλα, ανέφερε πως «αποφεύχθηκε η επέκταση της φωτιάς στο υπόγειο του ίδιου κτιρίου και στο διπλανό που είναι της ίδιας εταιρείας. Ζημιές έχουν υποστεί και δύο δωμάτια στη διπλανή πολυκατοικία, πάνω ψηλά. Οι ζημιές είναι μεγάλες στην αποθήκη ηλεκτρικών ειδών, θα αποτιμηθούν στη συνέχεια».

Οι πυροσβέστες προσπάθησαν να ανοίξουν παράθυρα και πόρτες της επιχείρησης για να μπορέσουν να ρίξουν νερό στο εσωτερικό, ενώ ταυτόχρονα επιχειρούσαν ώστε να μην επεκταθεί η φωτιά στα διπλανά σπίτια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter