Εικόνες καταστροφής από τις βροχές σε χωριά των Τρικάλων – Επίσκεψη Σκουρλέτη (photos)

Εικόνες καταστροφής από τις βροχές σε χωριά των Τρικάλων – Επίσκεψη Σκουρλέτη (photos)

Τραγικά αποτελέσματα είχαν οι πρόσφατες ισχυρές και μακράς διάρκειας βροχοπτώσεις για το χωριό στα ριζά του Κόζιακα.

Το Ξυλοπάροικο είναι το ακριβώς διπλανό χωριό από την Πιαλεία, η οποία υπέστη πρωτοφανείς καταστροφές προ δεκαπενθημέρου και άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ο δρόμος Πιαλεία-Ξυλοπάροικο κόπηκε στα δυο, ενώ τώρα ο εφιάλτης επισκέπτεται και τους κατοίκους του Ξυλοπαροίκου, καθώς το βουνό φαίνεται να διολισθαίνει και ήδη τέσσερα σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές, οι οποίες μέρα με τη μέρα μεγαλώνουν.







Στην περιοχή της Πιαλείας του δήμου Πύλης, στη θέση «’Αλπινα», βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μια περιοχή όπου κατοικίες έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από τα έντονα κατολισθητικά φαινόμενα. Ο κ. Σκουρλέτης συνομίλησε με τους κατοίκους, ενώ είδε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.

«Η δεύτερη μέσα σε λίγες μέρες επίσκεψη εκ μέρους της κυβέρνησης, υποδηλώνει ότι αποτελεί μια προτεραιότητα για μας, το πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτή την έκτακτη κατάσταση. Δεν μιλάμε για ένα συνηθισμένο φαινόμενο», υπογράμμισε σε δηλώσεις ο κ. Σκουρλέτης για να προσθέσει: «Αυτό που απαιτείται άρα, είναι μια επιστημονική μελέτη όλων των δεδομένων, για να δούμε τι μπορεί να γίνει. Και είμαστε σε αυτή τη φάση τώρα. Από εδώ και πέρα, όπως γνωρίζετε, όλη την προηγούμενη χρονιά αλλά και φέτος, όπου υπήρξαν έκτακτες καταστάσεις, θεομηνίες και ακραία καιρικά φαινόμενα – και δυστυχώς το τελευταίο διάστημα τα βλέπουμε όλο και πιο συχνά να επαναλαμβάνονται και λόγω της κλιματικής αλλαγής – η ανταπόκριση εκ μέρους της κυβέρνησής μας, είναι όσο το δυνατόν πιο άμεση. Και με τα μέσα που διαθέτει και με τις υπηρεσίες, αλλά και χρηματοδοτώντας την αποκατάσταση των όποιων ζημιών». Τον υπουργό Εσωτερικών ενημέρωσαν, τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης, όσο και ο δήμαρχος Πύλης, Κώστας Μαράβας, για το σύνολο των ζημιών σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή.

«Ένα λοιπόν είναι η άμεση κινητοποίηση, το δεύτερο όμως είναι να υπάρχει μια συνολική, μια ολιστική παρέμβαση, έτσι ώστε να μην τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα, αλλά να μπορέσουμε, να φτιάξουμε τέτοιες υποδομές που να αντέχουν περισσότερο» συνέχισε ο υπουργός και κατέληξε: “Αυτό επιχειρούμε και με τα προγράμματα τα οποία έχουμε ενεργοποιήσει, και ιδιαίτερα το υπουργείο Εσωτερικών: στοχευμένα προγράμματα για χρηματοδότηση μικρών, κρίσιμων έργων υποδομής. Ήδη κάποια από αυτά έχουν ξεκινήσει, και κάποια αναμένεται να βγουν οι προσκλήσεις τις επόμενες μέρες. Πρέπει νομίζω όλοι να συνεργαστούμε, για να μπορέσουμε να δούμε πώς θα κάνουμε ό,τι δυνατόν καλύτερο».

Στη συνέχεια, ο κ. Σκουρλέτης συμμετείχε σε σύσκεψη στην Πιαλεία, με συμμετοχή τοπικών παραγόντων, όπου τόσο ο αντιπεριφερειάρχης κ. Μιχαλάκης όσο και ο δήμαρχος Πύλης κ. Μαράβας αναφέρθηκαν αναλυτικά στα έργα και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν. Από την πλευρά του, ο κ. Σκουρλέτης μίλησε για την πολιτική του υπουργείου Εσωτερικών απέναντι στις τοπικές κοινωνίες, παρουσιάζοντας και στοιχεία για τον δήμο Πύλης αλλά και για το νομό Τρικάλων γενικότερα.







Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter