Είναι επίσημο: Στην ΑΕΚ ο Μασούντ

Είναι επίσημο: Στην ΑΕΚ ο Μασούντ

Ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ είναι από σήμερα ο Μασούντ Σοτζαέι. Ο διεθνής Ιρανός μέσος υπέγραψε συμβόλαιο ως το τέλος της χρονιάς (με δικαίωμα ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο) και θα ενισχύσει την Ένωση με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, στις αρχές Ιανουαρίου.

Γνώριμος στους Έλληνες φιλάθλους από τη θητεία του στον Πανιώνιο τον τελευταίος ενάμιση χρόνο, ο Μασούντ ξεκίνησε την καριέρα του από τη Σανάτ Ναφτ της πατρίδας του και, αφού πέρασε από τις Σαϊπα και Αλ-Σαρζάχ, το 2008 μετακόμισε στην Ισπανία για λογαριασμό της Οσασούνα. Στην ομάδα της Παμπλόνα έπαιξε ως το 2013, με 101 συμμετοχές και οκτώ γκολ στο ισπανικό πρωτάθλημα, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε για μία σεζόν στη Λας Πάλμας (29 συμμ. – 5 γκολ). Πέρασε από δύο ομάδες του Κατάρ (Αλ-Σαχάνια και Αλ-Γκαράφα), πριν επιστρέψει στην Ευρώπη για λογαριασμό του Πανιωνίου, με τον οποίο είχε 41 συμμετοχές στη Super League, με απολογισμό 7 γκολ και 6 ασίστ.

Στην εθνική ομάδα του Ιράν έχει αγωνιστεί 70 φορές (8 γκολ) και ήταν μέλος της αποστολής στα Παγκόσμια Κύπελλα του 2006 και του 2014. Ελπίζει να είναι παρών και στο Μουντιάλ της Ρωσίας, αν και τον τελευταίο καιρό δεν καλείται από τον Κάρλος Κεϊρόζ, μετά την πολυσυζητημένη απόφασή του να αγωνιστεί στο ματς του Πανιωνίου με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Europa League, παρά τη σχετική απαγόρευση της ιρανικής κυβέρνησης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter