Ειρωνείες ΝΔ για τη δικαστική διερεύνηση του Πόθεν Έσχες Μητσοτάκη!

Ειρωνείες ΝΔ για τη δικαστική διερεύνηση του Πόθεν Έσχες Μητσοτάκη!

Με ειρωνικό τρόπο επέλεξε ο Βασίλης Κικίλιας να απαντήσει στην ερώτηση για τη δικαστική διερεύνηση του Πόθεν Έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του, Μαρέβας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνο αρνήθηκε για μια ακόμα φορά να μπει στην ουσία αλλά σχολίασε την εισαγγελική παραγγελία και έρευνα ως εξής: «Περσινά ξινά σταφύλια»!

Να σημειωθεί ότι μετά την διαβίβαση της μηνυτήριας αναφοράς του Κώστα Βαξεβάνη από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ηλίας Ζαγοραίο, ο τελευταίος διαχώρισε την υπόθεση ως εξής:

-Το σκέλος που αφορά στο πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη και στη μη αναφορά των περιουσιακών στοιχείων της συζύγου του από το 2006 και μετά , δηλώνοντας ότι τελούσαν σε διάσταση, διαβιβάστηκε ήδη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής προκειμένου να αποφανθεί εάν ο αρχηγός σήμερα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είχε όλα αυτά τα χρόνια την υποχρέωση να συμπεριλάβει την σύζυγο του στις επίμαχες δηλώσεις .

-Το δεύτερο κομμάτι της μηνυτήριας αναφοράς που αφορά στο πόθεν έσχες της Μαρέβας Μητσοτάκη η δικογραφία δεν αποκλείεται να παραμείνει στην Εισαγγελία και να κινηθεί ανάλογα με την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής καθώς υπόχρεος φέρεται ο σύζυγός της και όχι εκείνη.

-Για το σκέλος τέλος που αναφέρεται στις αποκαλύψεις για το σπίτι στο Παρίσι, τις εταιρίες και την προέλευση των χρημάτων με τα οποία αποκτήθηκε η περιουσία της Μαρέβας Μητσοτάκη, η δικογραφία διαβάστηκε για περαιτέρω διερεύνηση στην Οικονομική Εισαγγελία.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter