Εισαγγελία Διαφθοράς για Novartis: Τηρήσαμε το γράμμα του νόμου

Εισαγγελία Διαφθοράς για Novartis: Τηρήσαμε το γράμμα του νόμου

Mε μια “κοφτή” και επί της ουσίας δήλωση η Εισαγγελία Διαφθοράς,με επικεφαλής την Ελένη Τουλουπάκη, βάζει τέλος στις “κατηγορίες” που εκτοξεύονται σε βάρος των εισαγγελέων της που διερευνούν το σκάνδαλο της Νοvartis.

Με μια κοινή δήλωση η κα Τουλουπάκη και οι συνεργάτες της δεν αφήνουν αναπάντητη καμία από τις “κατηγορίες” που εκτοξεύτηκαν σε βάρος τους, από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση και το περιβάλλον τους, για δήθεν παράτυπους χειρισμούς από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστές οι διαστάσεις της υπόθεσης.

Η εισαγγελέας διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης που χειρίστηκαν την υπόθεση της NOVARTIS δηλώνουν λοιπόν κατηγορηματικά ότι:

«Ουδέποτε συμμετείχαμε σε κοινή σύσκεψη με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ή με οποιοδήποτε άλλο κυβερνητικό στέλεχος για την υπόθεση NOVARTIS. Οι μάρτυρες τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας τηρώντας πιστά το γράμμα του νόμου. Το τμήμα της δικογραφίας που αφορά σε πολιτικά πρόσωπα υποβλήθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ως είχαμε εκ του Συντάγματος υποχρέωση.»

Διευκρινίζεται επίσης ότι η έρευνα που διενεργείται στην Ελλάδα για τη NOVARTIS είναι παράλληλη και όχι κοινή σε σχέση με ενδεχόμενες έρευνες που πιθανώς διενεργούνται από άλλα κράτη.

Μάλιστα η ίδια η κα Τουλουπάκη σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της, μας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να προβεί σε κανένα άλλο σχόλιο κι ότι δεν πρόκειται να ανοίξει διάλογο με κανέναν από τους επικριτές του έργου της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter